1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Kobanê açıklaması sırasında DEM Parti Van il binasına giriş-çıkış yasağı getirildi

Van’da Kobanê açıklaması sırasında DEM Parti Van il binasına giriş-çıkış yasağı getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen cezalar Van’da yapılan açıklamayla protesto edildi. Açıklama boyunca DEM Parti binasına giriş-çıkış yasağı getirildi.

 

DAİŞ’in Kobanê’ye dönük saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gelişen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 siyasetçinin yargılandığı davada dün karar açıklandı. 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada yüzlerce yıl ceza verildi. Karara tepkiler sürerken, Van’da mahkeme kararı kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

 Karara tepki gösterildi

 

Van Emek ve Demokrasi Platformu, Sanat Sokağında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya yüzlerce yurttaş katılım sağlarken, “Hukuksuzluk ve faşizm kaybedecek, barış ve demokrasi kazanacak” pankartı açıldı. Açıklamada konuşan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu üyesi  Engin Işık, Kobanê Davasında hukukun göstermelik olarak işletildiğini belirtti. Işık, “AKP ve MHP temsilcileri tarafından karar baştan itibaren kamuoyuna duyurulmuş, bütün dava süreci boyunca yargının değil siyasetin takvimi işletilmiş, kumpas dosyasının figüranı olan tanıklar, avukatlardan ve siyasetçilerden kaçırılmış, zarara uğramayan kamu kurumları dahi müşteki sıfatıyla dosyaya dahil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama, alkış ve zılgıtlarla son buldu.

 

Açıklama sırasında DEM Parti Van İl binası ablukaya alınarak, açıklama boyunca binaya yurttaşların giriş ve çıkışlarına izin verilmedi.

 

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kobanê açıklaması sırasında DEM Parti Van il binasına giriş-çıkış yasağı getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir