1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da mahkeme kararına rağmen KHK’lı işçi görevine iade edilmedi

Van’da mahkeme kararına rağmen KHK’lı işçi görevine iade edilmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van büyük Şehir Belediyesinde KHK ile ihraç edilen Cengiz Yayla verdiği hukuk mücadelesini kazanmasına rağmen işine iade edilmedi. Konuyla ligi açıklama yapan avukat Haşem Baygümüş, “Müvekkilimizin işine başlatılmaması, idari yargı kararının gereğinin yapılmaması tamamen keyfi, hukuka ve usule aykırıdır.”

Genel –İş Sendikası üyesi olan ve Van büyükşehir Belediyesi’nde işçi kadrosunda çalışan Cengiz Yayla, 692 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildi.  Mahkemeye başvuru yapan Yayla hukuksal süreci kazanarak işine geri dönmek için belediyeye başvurdu. Ancak belediye mahkeme kararına rağmen Yayla’nın işe başlamasına olur vermedi. Konuyla ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenlendi. Genel-İş Van Şube Başkanı le birlikte açıklama yapan Yayla’nın avukatı Haşem Baygümüş, “Haksız sebeplerle görevinden ihraç edilen müvekkil Cengiz Yayla, OHAL işlemleri İnceleme Komisyonuna başvuru yapmış başvurusunun reddedilmesi üzerine Ankara 19.İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır. Ankara 19.İdare Mahkemesi açtığımız davada, ihraç işleminin hukuka aykırı olduğuna hükmederek,  ihraç işleminin iptaline, işçinin mali ve özlük haklarının ödenmesine karar vermiştir.  İşbu karar Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına tebliğ edilmiş, aynı zamanda Cengiz Yayla tarafından ilgili belediyeye başvuru yapılmış olmasına rağmen, yasada belirtilen süre içerisinde kararın gereği  tam olarak yapılmamış, müvekkil görevine başlatılmamıştır.” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  haksız şekilde, işçinin ihraç edildikten sonra emekli olduğunu gerekçe göstererek, emekli olduğu tarihe kadar olan mali haklarını ödeyeceğini, göreve başlatmayacağını  belirttiğini de dile getiren Baygümüş,  İster işçi olsun, ister memur olsun; ihraç edildikten sonra emekli olabilecekleri, bu hakkın yasal mevzuattan kaynaklandığı açık bir şekilde belli olduğunu dile getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi dahil birçok kamu kurumunda müvekkil Cengiz Yayla’dan önce mahkeme kararı veya OHAL komisyon kararı  ile iade olan personeller , emekli olmalarına rağmen tekrar işlerine başlatıldığını da dile getiren Baygümüş, “Doğru ve hukuka uygun olan uygulama budur.  Müvekkilimizin işine başlatılmaması, idari yargı kararının gereğinin yapılmaması tamamen keyfi, hukuka ve usule aykırıdır. Van Büyükşehir Belediyesi izah edilen yasal mevzuata rağmen, yasada belirtilen süre geçmiş olmasına rağmen mahkeme kararının gereğini  tam olarak yerine getirmemiş, bir kısım mali hakları müvekkile ödemiş, ancak esas olarak yapması gerekeni,  yani müvekkili işine tekrar başlatmamıştır.” diye konuştu.

Mahkeme Kararının gereğini yapmayan söz konusu Belediye ve ilgili görevlileri hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunacağını da belirten, Baygümüş, belediyeden hukuksuzluğa son vermesi çağrısında bulundu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da mahkeme kararına rağmen KHK’lı işçi görevine iade edilmedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir