Van’da millet ittifakı rüzgarı: Adaylar sahaya indi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Van Haber – CHP listelerinden seçime giren millet ittifakı Van adayları sahaya indi. Vekil adayları ittifak bileşenlerini oluşturan il başkanlıklarını ziyaret etti.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri öncesi hazırlık çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Millet İttifakı Van milletvekili adayları bir araya geldi. CHP, Gelecek, Saadet, İYİ Parti, Deva ve Demokrat Parti il başkanlıklarını ziyaret eden 8 vekil adayı, birliktelik mesajı verdi.

Vekil adayları ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sıhke Caddesi üzerinde bulunan seçim ofisinin açılışına katıldı. Coşkulu geçen açılışa vekil adaylarının yanı sıra partililer, ilçe başkanları ve yurttaşlar katıldı.

Hep beraber mücadele edeceğiz”


Adaylar, açılışın ardından İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Selim Özgökçe ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, “Bizler bugünden itibaren hep beraber başkanlarımızla istişare halinde olarak bizlere destek verecek partilerimizle birlikte seçim programını çok hızlı bir şekilde uygulayacağız. Amacımız burada en hızlı şekilde en çok kişiye nasıl ulaşabiliriz. Onun çalışmasını yapacağız. Muvaffak olmak için hep beraber mücadele edeceğiz. Şahsıma ve teşkilatlarım adına söz veriyorum. Bir dakika dahi durmayacağız” dedi.

“Gönüller isterse mesafeler kısalabiliyor”


Adaylar, İYİ Partinin ardından Gelecek Partisi Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Heyeti karşılayan İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, birliktelik vurgusu yaparak, “Gönüller isterse mesafeler kısalabiliyor. Farklı fikirlerden, dünya görüşünden, partilerden kişiler olarak bir aradayız. Söz konusu ülke menfaatiyse, ilimizin menfaatiyse, gelecek nesillerimizin menfaatiyse hepimiz bir arada bulunabiliriz. Bundan dolayı sayın genel başkanlara ve siz değerli il başkanlarına bu konuda göstermiş olduğunuz bir kez daha şahsım, teşkilatım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Van iki parti arasına sıkışmış bir kent”


Milletvekili adaylarının bir sonraki durağı Saadet Partisi oldu. Parti teşkilatının hazır bulunduğu ziyarette İl Başkanı Özay İlhan, her bireyin ittifak ruhuna uygun olarak, birliktelik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. İlhan, “Van’ımızdaki tüm seçmenlere ulaşıp 14 Mayıs akşamı yazacağım tarihi ilan etmemiz gerekiyor. Van iki parti arasına sıkıştırılmış bir kent. İki partiden birinin vekillerini ismini bilmiyoruz. Diğerinde ise öyle bir noktaya geldik ki beddua ediyoruz. Ama beddua etmek istemiyoruz. Yol yaptık dediniz Van’ı yoldan mahrum ettiniz. Stat yaptık dediniz. Bunları yapmadınız. İnsanlar aç, işsizlik had safhada. Bugün birçok insan markete gittiğinde bir şey alamıyor. ” İfadelerini kullandı.

“Bu seçim sistemi oylayacağımız seçimdir”


Adaylar, Saadet Partisi’nin ardından DEVA Partisi Van İl Başkanlığı’na geçerek, programını sürdürdü. Programda söz alan DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, “Sayın vekillerim her ne kadar farklı partilerden olsak da ben teşkilatım adına açık, net söylüyorum. Bu seçim sıralamada yer alıp almamakla ilgili bir seçim değildir. Bu seçim bir nevi sağlığımız için porsiyonu küçültelim diyenlerle akşam iftarda çocuklarım için ne pişireceğim diyen annelerin seçimidir. Bu seçim lüks araçlarıyla saatlerce dolaşan beşli çetenin çocuklarıyla dolmuş parası ödememek için saatlerce yürüyen gençlerin seçimidir. Haliyle bu seçim bir yerde yok olma ile var olma seçimidir. Bu seçim üç beş yerde maaş alıp devleti sömürenler ile asgari ücretle geçimini sağlayamayan babalarımızın seçimidir. Bu seçim sistemi oylayacağımız seçimdir. Hepiniz DEVA partisinin milletvekili adaylarısınız” dedi.

“Bizde üzerimize düşen ne ise yapacağız”


Milletvekili adaylarının son durağı Demokrat Parti Van İl Başkanlığı oldu. Adayları İl Başkanlığı’nda kabul eden Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Yaprak, “Hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Bizde üzerimize düşen ne ise yapacağız. Her türlü vazifeyi yapmaya hazırız” sözlerini sarf etti.

Milletvekili adayları da kısa bir konuşma yaparak birliktelik mesajı verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da millet ittifakı rüzgarı: Adaylar sahaya indi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir