Van’da odun ve kömür fiyatları dudak uçuklattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaza zam yapılmasının ardından Van’da kömür ve odun fiyatları da giderek artmaya devam ediyor. Son yapılan zamlarla birlikte odun ve kömüre yapılan zamlar ise dudak uçuklatacak tarzdan.

Bir ton odunun fiyatı 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında değişirken, bir ton kömürün fiyatı ise 7 bin ile 7 bin 500 TL arasında değişiyor. Döviz kurundaki artış ile üretimin geçen yıllara göre azalması nedeniyle, artan fiyatlardan odun ve kömür de nasibini aldı.

Doların seyrine göre fiyatlarda artış yaşanırken, yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşlar Şırnak kömürüne yöneliyor. Van Havadis’in haberine göre ithal kömürün ton fiyatı 7 bin 500 TL’yi bulurken, hem satıcılar, hem de vatandaş kara kara düşünüyor. Dolardaki artış sebebiyle fiyatları artan ithal kömürlerle birlikte odun fiyatları da arttı.  

Geçtiğimiz yıl tonu 4 bin ile 5 bin liradan satışı yapılan ithal kömür, bu yıl 7 bin ile 7 bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Kış mevsiminin girmesiyle ithal kömürün ton fiyatının 8 bin liraya dayanması beklenirken, alım gücü her geçen gün düşen vatandaşlar ise, kara kara düşünmeye başladı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da odun ve kömür fiyatları dudak uçuklattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir