Van’da polisin kitle ile basın arasına girmesine tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu Derneği, İHD Van Şubesi’nin Cumartesi günü gerçekleştireceği açıklamada gazetecilerin engellenmesine tepki göstererek, taleplerinin sorumlu olanlar hakkında soruşturma başlatılması olduğunu belirtti.

Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu Derneği Kurucu Başkanı Yasin İpek, İHD Van Şubesi’nin Cumartesi Anneleri’ne destek eyleminde gazetecilerin engellenmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Kitle ve gazetecilerin arasına giren polislere tepki gösteren İpek açıklamada şunları kaydetti:  “Görev alanını bilmeyen, işgüzar Polis Memurları tarafından, kamuyu aydınlatma adına haber çekimi yapan meslektaşlarımıza, fiziki müdahaleye varacak boyutta, kimlik kartı alıkoyma, çekim engeli ve alandan uzaklaştırma uygulayan polis görevlilerini kınıyoruz.”

Güvenlik sağlamakla görevli polis ile basın mensuplarının karşı karşıya getirmenin provokasyon olduğunu vurgulayan İpek şunları dile getirdi: “Sayın Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Yetkililerinden beklentimiz, görüntüler ortada ve nettir. Bu durumun bir daha yaşanmaması için o gün orada sorumlu olan arkadaşlar hakkında soruşturma başlatılmasıdır. Olayın takipçisi olacağımızı belirtir meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletirim.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da polisin kitle ile basın arasına girmesine tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir