Van’da PTT önlerindeki kuyruk sırası Meclis gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Van’da PTT önlerinde yaşanan kuyruk sırasını Meclis’e taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, Van’da PTT önlerinde yaşanan kuyruk sırasının önlenmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi sundu. Türkiye’de kamu hizmetlerine erişimdeki aksaklıkların ve ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların çok büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken Orhan, yurttaşların erişimde güçlük yaşadığı hizmetlerden birisinin de PTT hizmetleri olduğunun altını çizdi.

Van’da PTT önlerindeki kuyruk sırası Meclis gündeminde - muazzez orhan isik soru onergersi 1200x800 1
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan

‘Sıra sorunu yıllardır çözümsüz bırakılıyor’

Van’da PTT’nin Sıhke ve Cumhuriyet Caddesindeki şubeleri başta olmak üzere birçok PTT Şubesi önünde yüzlerce yurttaşın saatlerce bekletildiğinin görüntülere yandığını aktaran Orhan, geçici olmayan bu durumun yıllardır sürdüğünü ve çözümsüz bırakıldığını ifade etti. Yurttaşlara çeşitli adlar altında yapılan çeşitli cüzi ödemelerin tek seferde yapılmadığını aktaran Orhan, “Ödemelerin aylara yayılması ve sadece PTT üzerinden yapılmasının yanı sıra çeşitli kargo göndermelerinin de sadece PTT üzerinden yapılması birçok yerde bir kilometreye varan ‘PTT kuyruklarının’ uzamasına yol açıyor. Özelleştirme faaliyetleri kapsamında altyapısı geliştirilmeyen, kadrolu personel sayısı arttırılmayan, personeline yönelik sürgün ve mobing suçları gündemden düşmeyen PTT’nin hizmet sunumunda büyük sorunlar yaşandığı bilinmelidir” dedi.

‘Yurttaşların PTT önünde bekletilmesi eziyettir’

PTT üzerinden yapılan bazı ödemelerin aylık değil tek seferlik yapılması gerektiğinin altını çizen Orhan, “Toplu ödenmesi, diğer kamu bankaları başta olmak üzere tüm banka şubelerinden yapılabilmesi için çalışmalar yürütülmelidir. Türkiye genelinde yüz binlerce kişinin her gün PTT önlerinde bekletilmesi yurttaşlara eziyettir. Ayrıca sosyal yardım ödemeleri kapsamında bekletilen yurttaşlar içerisinde yaşlı, hasta, engelli, bebekleri olan kişilerin yoğun olduğu ve bekletme sürecinin ciddi riskler barındırdığı görülmelidir. Havaların soğuması, COVİD ve benzeri risklerin devam etmesi ve toplu bir arada yüzlerce insanın bir arada bekletilmesi sadece zaman kaybını değil sağlık risklerini de arttırmaktadır” diye kaydetti.  

Orhan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması üzere şu soruları sordu:

“* Türkiye genelinde birçok yerde PTT önlerinde yüzlerce metreye varan kuyrukların nedenleri nelerdir? Kuyrukların azaltılması amacıyla acil olarak hangi çalışmaları yapacaksınız?

* Van’da PTT önündeki kuyrukları azaltmak amacıyla yeni ilave şube çalışmaları ve kadrolu personel alımı yapacak mısınız?

* PTT önünde beklerken sıranın korunması, yurttaşlar arasında haksızlık olmaması amacıyla hangi tedbirleri alıyorsunuz?

* PTT’den yapılan bazı ödemelerin tüm banka şube ve ATM’leri üzerinden yapılabilmesi amacıyla bir çalışma yürütecek misiniz?

* Sosyal yardımların aylık, küçük, dağınık ve yetersiz olan ödeneklerinin tek seferde yıllık ve yeterli miktarda ödenmesi amacıyla ilgili bakanlıklarla bir çalışma yürütecek misiniz?

* PTT’nin toplam kadrosunun unvan ve statülerine göre dağılımı nedir?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da PTT önlerindeki kuyruk sırası Meclis gündeminde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir