1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da sağlıkçı ve avukatlar şiddete karşı sokağa çıktı

Van’da sağlıkçı ve avukatlar şiddete karşı sokağa çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da, Doktor Ekrem Karakaya’nın ve İstanbul’da Avukat Servet Bakırtaş’ın katledilmesi Van’da kitlesel olarak protesto edildi.

Sağlıkta yaşanan şiddettin ardından sağlıkçıların iki gün iş bıraktığı Van’da, birçok noktada protesto gösterileri düzenlendi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi önünde bir araya gelen sağlıkçılar, yaşanan şiddeti protesto etti. Sağlık çalışanları, hastane içerisinde alkış tutarak yürüyüp sağlıkta şiddete karşı tepkilerini dile getirdi. Hastane önünde Van-Hakkari Tabipler Odası adına açıklama yapan Barış Can Salman, Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesini kınadı.

Sağlıkçılar, tabip odası önünde bir araya geldi

Hastane önünde yapılan açıklamadan sonra sağlıkçılar, kent merkezinde bulunan Van-Hakkari Tabip Odası önünde bir araya geldi. “Öfkeliyiz, Sağlıkta Şiddet Son Bulsun” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Van-Hakkari Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi İrem Özdemir, sağlık çalışanları olarak şiddete karşı iki günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını dile getirdi.

Avukatlar duruşmalara girmedi

Öte yandan İstanbul Bakırköy’de katledilen Avukat Servet Bakırtaş için de Van Barosu avukatları, iki gün boyunca duruşmalara girmeme kararı aldı. Karar sonrası adliye önünde cüppeleriyle bir araya gelen avukatlar, öldürülen meslektaşları için eylem düzenledi. Burada konuşan Van Barosu Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, meslektaşının katledilmesini protesto ederek, “Soruşturmadan edindiğimiz bilgiye göre, yaralama suçu nedeniyle mahkûm olup cezaevinden yeni çıkan ve kendisine karşı açılan tazminat davasının geri çekilmesini isteyen katil zanlısı, önce meslektaşımızı sonrada dava açan müvekkili öldürmüştür,’’ diye konuştu.

Açıklamadan sonra avukatlar duruşmalara girmeden adliyeden ayrıldılar.

(dg-öy/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sağlıkçı ve avukatlar şiddete karşı sokağa çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir