Van’da Semra Güzel protestosu: Dokunulmazlığının kaldırılması kadın iradesine saldırıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van İl örgütü, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması basın açıklamasıyla protesto etti.  Edremit HDP İlçe binası önünde bir araya gelen grup, “Semra Güzel halkın iradesidir” pankartı açarak açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkmanı Canan Uzunay, dokunulmazlığının kaldırılmasının aynı zamanda Amed halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırı olduğunu kaydetti. Uzunay, “Her türlü hukuk dışı ve anti demokratik yönteme ve kamu imkanlarının seferber edilmesine rağmen seçimle, sandıkla partimizin engelleyemeyenler, yandaş yargı ve basınının operasyonları ile saldırıyor. AKP-MHP iktidarı, partimizin ve halkımızın barış, emek ve demokrasi mücadelesine yönelik saldırılarını, her türlü yöntemi kullanarak sürdürmeye devam ediyor.” dedi.

‘Bekir Kaya’nın tutuklu durumuna dikkat çekildi’

Açıklamada önceki dönemin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’ın durumuna da dikkat çeken Uzunay, halkın siyasal iradesi olarak seçtiği vekil ve belediye başkanları başta olmak üzere üyelerine yönelik keyfi ve hukuksuz gözaltı, tutuklamaların sürdüğüne dikkat çekti. “Partimize saldıran bu zihniyet Uğur Kaymaz’dan Ceylan Önkol’a çocuklarımızı yargısız infaz eden zihniyetin uzantısıdır. Partimize saldıranlar Deniz Poyraz’ın katillerinin sırtını sıvazlayıp, tecavüzcü Uzman Çavuş Musa Orhanları serbest bırakanlardır. Partimize saldıranlar, kadın özgürlük mücadelesinin sözcüsü Ayşe Gökkanları, Leyla Güvenleri, Gültan Kışanakları, Sebahat Tuncelleri tutuklayıp kadın katillerini serbest bırakanlardır. Partimize saldıranlar; uyduruk iddialarla Bekir Kaya’yı tutsak edenlerdir. Tahliyesi gelmiş hasta tutsakları serbest bırakmayanlardır.” Diyen Uzunay, partilerine yönelik açılan kobani davasını da protesto etti.

8 Mart ile Newroz bayramına dikkat çekildi

Son olarak Amed Milletvekilimiz Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dikkat çeken Uzunay sözlerine şöyle son verdi:  “Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması aynı zamanda Amed halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır. Bizler de Van’dan tüm halkımıza ve Türkiye halklarına şunun sözünü veriyoruz. Tam 28 yıl önce bugünlerde Orhan Doğanları meclisten cezaevine gönderen partiler, halkımızın iradesi ile nasıl tarihin çöplüğüne gönderildiyse bugün bu kararı veren tüm partilerde aynı kaderi yaşayacaktır. Halkımızın bu iki kötülük ittifakına mecbur olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz. Bizler, her türlü saldırıya rağmen, halklarımızın demokratik siyasetinin mücadelesini büyüteceğiz. Partimize yönelen bu hukuk dışı saldırılara ilk yanıtımız 8 Mart ve Newroz meydanlarında tarihi bir şekilde görülecektir.”

Açıklamadan sonra grup alkış ve sloganlarla eylemine son verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Semra Güzel protestosu: Dokunulmazlığının kaldırılması kadın iradesine saldırıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir