Van’da sokakta kalan aileye ilginç çözüm: Gündüz sokak, akşam barınma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da sokakta kalan Çelik ailesine ilgili kurumlar çözüm olarak; geceyi misafirhanede, gündüzleri ise sokakta bırakmakla buldu. Sabahtan akşama kadar sokakta dolaşan aile, karanlık basınca tekrar misafirhanenin yolunu tutuyor.

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Kevenli TOKİ’de bir hayırseverin bir yıl için verdiği evden çıkmak zorunda kalan 5 nüfuslu Çelik ailesi günlerce soğuk havaya rağmen sokakta yaşam mücadelesi vermişti. Olayın Vanlı Amcan Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği ve Serhat News tarafından gündeme getirilmesi ardından ilgili kurumlar destek sözü vermişti. Ancak verilen sözlerin üzerinde 24 saat geçtikten sonra aileye akıllara durgunluk veren bir çözüm yöntemi geliştirildi. Aileyi gece misafirhanede konuk eden Van Aile Sosyal Politikaları İl Müdürlüğü, gündüz ise aileyi sokakta kaderiyle baş başa bırakıyor.

Van’da sokakta kalan aileye ilginç çözüm: Gündüz sokak, akşam barınma - van sokakta kalan aile 3

Vanlı Amcan Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği ise, kısa sürede aileye bir ev bulunarak, yerleştirileceğini söyledi.

Çocuklarla birlikte sokakta karanlık olmayı bekliyor

Sabahın ilk ışıklarıyla ailesini yanına alarak Van sokaklarında dolaşmaya başlayan Ali Çelik ve ailesine kuru ekmekle kahvaltı yaparken bir çay ocağında denk geldik. Sokakta kaldığı gün üzerindeki elbiselerle sokakta dolaşan Ali Çelik yaşadıklarını Serhat News’e anlattı.

Van’da sokakta kalan aileye ilginç çözüm: Gündüz sokak, akşam barınma - van sokakta kalan aile 1

Kaldıkların evin sahibinin gelmesi ve kirasını ödeyemediklerinden dolayı bir anda kendilerini sokakta bulduklarını kaydeden Çelik, 8 gün sokakta kaldıktan sonra kendilerine gece yatacak bir yer verildiğini söyledi. Çelik, “Kaldığımız evden çıktıktan sonra günlerce sokakta yaşadık. Sonra bizi alıp misafirhaneye götürdüler. Ama orada gece uyuyup sabah tekrar sokaklara çıkıyoruz. Gün boyunca sokakta kalıp akşam olduktan sonra misafirhaneye gidiyoruz” dedi.

‘Bu çözüm değil’

Artık başlarını sokacak bir ev istediklerini dile getiren Çelik, şu çağrıda bulundu: “Ben de oğlum da hastayız, çalışacak durumda değiliz. Tek isteğim çocuklarımla bir sıcak yuvada yaşamaktır. Yetkililerden ricam; bu konuda bize destek vermeleridir. Bu soğukta işsiz sokakta ne yapacağız? Artık bize bir çözüm bulunsun.”

Van’da sokakta kalan aileye ilginç çözüm: Gündüz sokak, akşam barınma - van sokakta kalan aile 4

Vanlı Amca: Bir eve yerleştireceğiz

İlk günden bu yana aileye destek için çalışma yürüten Vanlı Amcan Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği ise, ailenin geçici olarak misafirhaneye yerleştirildiğini belirterek, “Ailenin zaten misafirhanede kalması mümkün değil. Biz şu an aileye bir yıl kirasını vereceğimiz bir ev arıyoruz. Bu evin kirasının yarısını Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kalanı İpekyolu Sosyal Yardımlaşma Kurumu karşılayacak” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli19
1
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
19
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da sokakta kalan aileye ilginç çözüm: Gündüz sokak, akşam barınma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Avatar

    Allah kabul etmesin inşaallah rabbim ev sahibi lerine o fırsatı vermesin

  2. Avatar

    Valilik belediye bu aile bir eve yerleştirmekten aciz yerleştirin kirası karşılayın çok mu zor Allah askina

  3. Avatar

    Almanya’da mülteci leri bile yer verirken bu ülke kendi halkını sokağa terkediyor

  4. Avatar

    Devletin atadığı vali alt personeller kurum ve kuruluşlar ne işe yarıyor acaba oturdukları koltuklar fazla mı rahat acaba yada para çalma hırsı mi devlet bu aileye sahip çıkamıyor mu

  5. Avatar

    Milyunlarca mülteciler var devlet unlara bı kapı açıyor iyi Rabb’im kimseyi mağdur bırakmasın bu insanı devlet baksın demeyin Van’da bı zengin kisi zekatini versin üç yıl geçimini sağlar sadece bı zengin diyurum hâlbuki Van’da u kadar zengin isan varki bı kişiyi değil yüz ayleye bakabilir Rabb’im daha fazla versin ammaaa Rabbimden utansinlar çünkü unlarin mali fakirin hissesi var içinde yani zakat bu adamın hakkıdır Van’daki zenginler bu adamın hakkı var sizinle unda biri zekat kırktan biri zekat bunun hakkıdır verin hakini alah sizden razı ulsun allahin payidir Allah buna verin diyur

  6. Avatar
    19 Kasım 2023, 19:40

    Bu adamın hakkı zenginin cebinde Van’daki zengin esnaf sadece bikisi Allah’ın payını buna versin çünkü Allah’ın emridi zekat benim dir bende hakkimi fakir ve zekâta muhtaç ulana veriyurum neden vermiyursun neden hep bahane devlete mal ediyirsun sen devlete bitiş bitiş vergisini veryursun neden Allah’ın vergisini ödemiyorsunuz Rabb’im sana mal vermiş zekatini istiyur niye vermiyursun devlet fakira bakmiyur diye ustinizden atiyursun biz devlete vergi veriyurum ama Allah’ın zekatı vermiyeceyiz vanlilar zengin abilerim Allah sizden razı ulsun Allah bin kat daha versin helalinden versin ama bu fakiri bulun sıcak bı yuva verin sıcak bı aş verin allahin hakkini ödemiş olursunuz saygılarımla arz ederim

    Cevapla
  7. Avatar
    19 Kasım 2023, 22:57

    Akape ve ortaklarinin çözümleri bu kadar olur.Hangi Tv.kalanı açarsan,Akape ve ortakları,Filistinliler için,her şeyiyle İsraile saldiriyorlar,kendi vatandaşina,bir ev bulamayanların başkalarina ne çare olmaları,sadece hikayedir.
    Ortadoğuda,özellikle Surye de olan,biten hukuksuzlukların hesabını herkes tek,tek verecektir.

    Cevapla
  8. Avatar

    Sürelileri besleyin ev AŞ kendi vatandaşına aciz kal😡😡

    Cevapla
  9. Avatar

    Suriyeli olsa şimdiye kadar evde verilmişti maaşıda bağlanmıştı…Amca sen niye Suriye’de doğmadın sonra Türkiye’ye geldin.

  10. Avatar

    Rabim zalim ev sahiplerine fırsat vemesin

  11. Avatar

    Ev sahibi çok gaddar biriymiş kira almasa nolurdu, hiçmi vicdanı sızlamadı bazı ev sahipleri işte böyledirler. Bazılarıda çok merhametlidirler Allah hiç kimseyi gaddar ev sahiplerine muhtaç etmesin…