Van’da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) akademisyenler tarafından yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı gerçekleştirildi.

Van'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı yapıldı - AA 20230728 31792629 31792628 VANDA TIBBI VE AROMATIK BITKILERIN HASADI YAPILDI

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nde görevli akademisyenler tarafından kampüs yerleşkesinde 10 dönümde kurulan bahçeye tıbbi ve aromatik bitkiler ekildi. Olgunlaşan bitkilerin hasadı törenle yapıldı. Hasada katılan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Kentte 30 dönüme kekik ve nane çayı ektiklerini belirten Görentaş, “Burada ekilen bitkilerle vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize yardımcı oluyoruz. Hasat etkinliğimizin her yıl yapılması önem arz ediyor. Herkesin yerinde görmesi tıbbi ve aromatik bitkilerin yayılmasına katkı sağlayacak. Önümüzdeki yıl daha geniş katılımla hasat yapacağız” dedi.

Van'da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı yapıldı - AA 20230728 31792629 31792625 VANDA TIBBI VE AROMATIK BITKILERIN HASADI YAPILDI

10 yıldır üretim yapılıyor

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk, 300’den fazla bitki yetiştirdiklerini ifade etti. Yerel buğday çeşitlerinin üretimini de yaptıklarını anlatan Tunçtürk, “Yaklaşık 10 yıldır ekinezya, melisa, ada çayı, kekik, lavanta ve nane çeşitleri üretiyoruz. Bitkilerin bölgede nasıl yetiştirildiği, nelere dikkat edilmesi ve nerelerden temin edilmesi gerektiği ile ilgili bilgileri her yıl hasat bayramına gelen çiftçilerimize ve halkımıza anlatıyoruz” diye konuştu. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir