1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da trajikomik bir olay: Kayyum döneminde zam yaptılar, muhalefette indirim talep ettiler

Van’da trajikomik bir olay: Kayyum döneminde zam yaptılar, muhalefette indirim talep ettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da trajikomik bir olay: Kayyum döneminde zam yaptılar, muhalefette indirim talep ettiler

 

 

Kayyum döneminde suya rekor zam yapılmasına rağmen sesiz kalan AKP’liler seçimden sonra muhalefete iken VASKi’den suya indirim talebinde bulundular.

 

 

VASKİ tarafından İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş ilçelerinde su fiyatlarında yüzde 25 indirim yapılması teklifinin, AKP grup başkanı Havva Duran ve diğer meclis üyelerinin imzasıyla Van Büyükşehir Belediye meclisine sunulduğu aktarıldı.

 

Çaldıran, Muradiye, Saray, Özalp, Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde indirimli satılan su fiyatlarının diğer Van merkez ilçelerinde de uygulanmasının istendiği kaydedildi. Teklifin, komisyona havale edildiği bildirildi.

 

AKP Büyükşehir Meclisi tarafından yapılan açıklamada: “VASKİ’nin 9 ilçeye indirim yapıp nüfus yoğunluğunun fazla olduğu İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş’e indirim yapmaması kabul edilir bir muamele değildir. Van’da hayatını sürdüren her vatandaşın indirimli su kullanma hakkı vardır. AK Parti büyükşehir belediye başkanlığı meclis üyeleri olarak indirimsiz su satılan ilçelerimizde de indirim yapılmasını teklif ediyoruz. Bu sosyal devlet olmanın icabıdır. Herkese eşit muamele yapılmalıdır. Bu sebeple Van’da bütün ilçelerde aynı fiyatların % 25 indirim yapılarak vatandaşa hizmet verilmesini teklif ediyoruz” denildi.

 

AKP grubunun teklifinin DEM partili üyelerin katılımıyla oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edildiği belirtildi. Van’da su tarifesine indirim yapılması teklif edildi

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından su fiyatlarının indirilmesinin teklif edildiği açıklandı. Teklif, komisyona havale edildi.

 

AKP iktidarın atadığı kayyum döneminde Van’da VASKİ tarafından suya rekor zam yapılmıştı. Kentte yapılan bütün tepkilere rağmen seçim dönemine kadar düzenli zam yapılmaya devam edilmişti. Su sorunuyla ilgili o dönemde VASKİ’ye giden mahalle muhtarı ise VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan saldırısına uğramıştı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da trajikomik bir olay: Kayyum döneminde zam yaptılar, muhalefette indirim talep ettiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir