Van’da uçuş sorununa Van Ferit Melen Havalimanı önünde tepki: Bıçak kemiğe dayandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Vefa Platformu öncülüğünde Van Ferit Melen Havalimanındaki sorunlar basın açıklamasıyla protesto edildi.

Açıklamayı okuyan Vana Vefa Platformu’ndan Osman Yıldız, sorunun bir an önce çözüm bulması gerektiğine vurgu yaparak Ulaştırma Bakanlığına çağrı yaptı.

“Artık bıçak kemiğe dayandı” ifadelerini kullanan Yıldız, “Nüfus bakımından Van’ımızın yarısından bile az olan bir ilimize günlük yurt dışından 24 adet yurt içinden de kırkın üzerinde uçağın inmesi ve yine bu ilimize bir günde 145 uçağın indiği başarısını sosyal medya hesabından paylaşan sayın ulaştırma ve alt yapı bakanımıza soruyoruz Van’ımıza günlük Dokuz uçağın indiğinin başarısızlığınızı da paylaşabilir misiniz? Bu kadar pozitif ayrımcılık yapılan bu ilde yaşayan insanlarla Van’ımızda yaşayan insanlar arasında ne fark var orası Türkiye Cumhuriyeti toprağıysa burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı değil mi yine soruyoruz oradaki kardeşlerimiz Bu ülkenin vatandaşıysa bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?” diye sordu.

Açıklamaya, TÜRSAB, Van TSO, Van ESOB, Gelecek Partisi Van, Saadet Partisi Van,  Gazeteciler Yazarlar Aydınlar Birliği, Vatansever Gençler Derneği, VEFADER, Van Kültürü Yaşatma Derneği, Muhtarlar,  İş İnsanları Ve Hüda-Par katıldı.

Van'da uçuş sorununa Van Ferit Melen Havalimanı önünde tepki: Bıçak kemiğe dayandı - 079c4fd4 2131 4de4 8a0f aeddadbd1fb2

Açıklamayı, Vanavefa Platformu adına Osman Yıldız okudu:

Değerli basın mensubu arkadaşlarım Çok kıymetli siyasi parti temsilcilerim, Oda temsilcilerim, Sivil toplum kuruluşları temsilcilerim, İsimleri Vana Vanlıya hizmetle özdeşleşen kıymetli büyüklerim ve Hanımefendiler Beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. 

Öncelikle bu gün burada konu Van’ın sıkıntıları Vanlının sıkıntıları olduğu için siyasi parti temsilcileri parti rozetlerini masalarının üzerine koyup geldikleri için ve yine aynı şekilde siyasi ve dünya bakış açısı birbirinden farklı düşüncelere sahip olan STK’larımızın bunları bir kenara bırakarak Van için Vanlı için bu gün buraya toplanıp tek ağızdan sıkıntılarımızı Tüm Türkiye’ye haykırmak için gelen herkesi takdir ediyorum.

Bizler Vanlılar ve Van’da yaşayanlar şunu çok iyi bilmeliyiz ki istesek de istemesek de maruz kaldığımız problemleri ancak ve ancak birlik olabilirsek çözebiliriz.

Bu gün ben buradan Van Kamuoyuna Van’ın üzerine bir kara bulut gibi çöken 18. Maddenin verdiği yıkımdan kurtulduk müjdesini vermek isterdim ve yine ben bu gün burada Van’ımıza yakışır bir şehirler arası otobüs terminalinin açılışında konuşmak isterdim, ben yıllardır bitmeyen çevre yolunun bittiği müjdesini vermek isterdim, Bu gün 10 yıldan fazladır bitmeyen güzel dere tünelinin açılışında bulunmak isterdim. Ve yine şuan önünde basın açıklamasını yaptığım derme çatma farklı zamanlarda yama yapılarak büyütülmeye çalışılan ama bırakın Van gibi büyük şehre yakışmasını bir ilçeye bile yakışmayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak kapasitede olan bu enkaz havalimanından çok daha büyük ve uluslararası uçuşlara açılmış dev uçakların inebileceği bir havalimanının açılışında olmak isterdim. Okuyan ufkunu genişleten insandan zarar gelmez hem ülkesine hem milletine faydası olur cahil bırakılan toplum her yönüyle hataya yanlışa yönelebilecek bir toplumdur yıllardır birçok fuarın gerçekleştiği fuar merkezinde ne yazık ki uzun yıllardır gerçekleştirilmeyen kitap fuarının açılışında konuşmak isterdim.

Van'da uçuş sorununa Van Ferit Melen Havalimanı önünde tepki: Bıçak kemiğe dayandı - db6e2886 90c5 4b10 92e7 f3b438aeb7d2

Baktığımız zaman ne hikmetse bu yapılmayan, yapılamayan hizmetlerin tümü ne yazık ki Ulaştırma ve Alt yapı bakanlığının hizmet himayesinde olan sıkıntılardır yıllardır bu ismini verdiğimiz kurumdan çok bakanlar geçti ama hep sabit kalan Bahtsız Van’ın çileleri sorun yumakları oldu insan soramadan da edemiyor bu Vanlıya sistematik ve bir cezalandırma olarak mı uygulanıyor,

Bu gün bu alanda Van halkının bir araya gelme nedeni var derdimiz var. Her yıl kaderimizmiş gibi özellikle yaz aylarında  bizlere reva görülen vana hapsolma zulmüne uğratılmışlığımız var bakın arkadaşlar resmi olarak bir milyonun çok üzerinde olan nüfus sayısına çevre illerden ve İran’dan gelen turist sayısını eklediğimizde iki milyonu bulan nüfusa sahip bir ile hafta içi farklı günlerde 9-10 ve 11 adet uçağı indiren ve bu sayıyı yeterli gören akıl fukarası zihniyete diyoruz ki akla hayale sığmayan bu sevdanızdan vazgeçin.

Oysaki yaşadığımız ilimizde gerek coğrafi koşullar gerekse hava şartlarını hesaba kattığımız zaman birkaç ay yaz turizmi için vakti olan ve ülkemizin en büyüğü ve dünyada sodalı ve şifalı suyu sayesinde eşi benzeri nadir bulunan denizimizin yanında gezmeye görmeye doyulamayacak güzelliklere sahip adeta cennet köşesinden bir yer sahip olan her yıl milyonlarca gerek yerli gerek yabancı turist ağırlayacak Alt yapıya sahip olan bu memleket uçak sayısının azlığından dolayı ne yazık ki bu nimetten de yararlanamamaktadır. Bundan daha acı olan gerçekse acil hastası olan, cenazesi olan farklı illerde akrabalarının ziyaretine gidecek olan vatandaşlarımız bilet bulamamaktadır. Yaşadığımız 21. Yüz yıl içinde maruz kaldığımız bu durumun hiçbir bahanesi olamaz olsa olsa bu durumun adı en masum adıyla ayrımcılıktır ikiliktir.

Nüfus bakımından Van’ımızın yarısından bile az olan bir ilimize günlük yurt dışından 24 adet yurt içinden de kırkın üzerinde uçağın inmesi ve yine bu ilimize bir günde 145 uçağın indiği başarısını sosyal medya hesabından paylaşan sayın ulaştırma ve alt yapı bakanımıza soruyoruz Van’ımıza günlük Dokuz uçağın indiğinin başarısızlığınızı da paylaşabilir misiniz? Bu kadar pozitif ayrımcılık yapılan bu ilde yaşayan insanlarla Van’ımızda yaşayan insanlar arasında ne fark var orası Türkiye Cumhuriyeti toprağıysa burası Türkiye Cumhuriyeti toprağı değil mi yine soruyoruz oradaki kardeşlerimiz Bu ülkenin vatandaşıysa bizler bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?

Bu gün burada Van ilimizde yaşayan vatandaşlar olarak maruz bırakıldığımız Uçak firmalarından kaynaklı sıkıntıları yetkili kurumlara sesimizi duyurmak için demokratik hakkımız olan çok masumane bir basın açıklaması yaptık umuyoruz ki bu haykırışımıza ses verilsin maruz bırakıldığımız bu problem çözülsün önümüzdeki sürecin takipçisi olacağımız aksi bir durumun oluşması halinde yapacağımız ikinci programın bu kadar masum olmayacağını tüm Van halkı olarak yetkililere deklare ediyoruz çünkü artık bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır.

Sözlerimin sonunda tekrardan Siyasi görüşünü bir tarafa bırakıp Van’ın Vanlının maruz kaldığı sıkıntıların çözümüne bir nebze de olsa ortak  olan  ve yine bu sıcakta bu sıkıntının çözümünde benimde  tuzum olsun diyerek bizleri yalnız bırakmayıp bu toplantıya katılan ve bu anlamda Van’da tarih yazan siz kıymetlilerimi en derin saygı ve hürmetle selamlıyorum çok teşekkür ediyorum.

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da uçuş sorununa Van Ferit Melen Havalimanı önünde tepki: Bıçak kemiğe dayandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir