Van’da yandaş mülakatı: Siyasetçilerin aileleri belediyeye yerleştirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nde 55 personel için açılan sınav ve mülakat sonuçları açıklandı. Listede yer alanların birçoğunun AKP ve MHP yöneticileri ile belediye yöneticilerinin akrabası olması dikkat çekti.

307 belediye personelinin 4 defa, mahkeme kararına rağmen işlerine iade edilmediği kayyım ile yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde dün yapılan sınavla  55 personel alımı yapıldı. Sınav ve mülakat uygulamasına tabi tutulan başvurulardan ilk olarak büyük bölümü elenirken kalan 110 kişi içinden ise mülakat sonuçlarına göre 55 kişi asil olarak belirlendi. Ancak mülakat sırasında yöneltilen bütün sorulara cevap verenlerin hiçbirinin listede yer almaması da dikkat çeken diğer bir nokta oldu. Listede yer alanların tamamına yakını ya AKP-MHP yöneticilerinin akrabalarından ya da belediyenin kilit noktalarında yer alan daire başkanları ve birim amirlerinin akrabalarından oluşuyor olması gözden kaçmadı.

Kontenjan olarak dağıtıldı

İddialara göre, seçim ve mülakat öncesi belirli parti ve kişilere kontenjan ayrıldığı vurgulanırken, çıkan listelerde ise MHP Van İl Yöneticisi Bilal Yücebaş’ın akrabası U.Y., AKP Van Milletvekili aday adayı Azad Kartal’ın akrabası R.K., Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Erkan Akın’ın akrabası A.A, Ulaşım Daire Başkanı Aydın Aydemir’in akrabası S.A, AKP Van İl Başkan Yardımcısı Süleyman Oflas’ın akrabaları M.O., ve R.O., Hizmet İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz’in akrabası Ş.A, yer aldı.

‘Mülakatta bütün sorulara cevap verdim, ama elendim’

Yapılan mülakata girerek bütün sorulara cevap verdiğini belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yurttaş, “Benim girdiğim mülakat çok başarılı geçti. Hatta mülakatı yapanlar da bana çok başarılı geçtiğini söylediler. Hiçbir soruyu cevapsız bırakmadım. Ancak mülakattan çıkarak ‘çok kötü geçtiğini’ söyleyenlerin çoğu yerleşti. Zaten bazıları sonuçlar açıklanmadan bile gelip hangi birimde, hangi araçta çalışacaklarına bakıyordu. Yani biz sadece formaliteden sınava girdik. Girenlerin tamamı torpili kişiler oldu,” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da yandaş mülakatı: Siyasetçilerin aileleri belediyeye yerleştirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir