Van’da ‘Yaşar Kemal Müzesi kurulsun’ talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da tartışmalara neden olan eski emniyet müdürlüğü binası yeri için “Yaşar Kemal Müzesi” olsun talebi geldi. Vanlı İş insanından gelen talep kent kamuoyunda büyük destek gördü.

Kentte, İpekyolu ilçe sınırları içerisinde bulunan eski emniyet müdürlüğü binasının yerinin yeşil alan statüsünden çıkarılıp cami için ayrılmasına yönelik tartışmalar devam ederken, eski Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt’tan yeni bir öneri geldi.

Bozkurt önerisini sosyal medyadan paylaştı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bozkurt, “Buradan ilgililere sesleniyorum! Buyurun eski emniyet binasının yerine Yaşar Kemal Müzesi yapalım. Tamamı bazalt taşından 2 katlı ihtişamlı bir bina yapalım. Bu işi ‘Van Yaşar Kemal Vakfı’ bünyesinde yapalım. Hem adını yaşatalım hem de kentin kültür ve turizmine katkı sunalım.” paylaşımında bulundu.

Paylaşım büyük destek gördü

Yapılan paylaşımdan sonra onlarca kişi sosyal medya hesaplarından aynı doğrultuda mesaj yayınlayarak, Bozkurt’un önerisine destek verdi. Yaşar Kemal isminin yaşatılmasını isteyen Vanlılar, yerle ilgili kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Yaşar Kemal Müzesi kurulsun’ talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir