Van’da yüzlerce işçi alımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İş Kurumu Van Merkez ve ilçelerinde bulunan, aralarında valilik ve kaymakamlıkların da bulunduğu kurumlara geçici süreliğine istihdam edilmek üzere toplam bin personel alımı yapacak.

 

Alınacak personeller, başta Van Valiliği olmak üzere, İpekyolu, Tuşba, Edremit, Başkale, Çaldıran, Çatak, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp, Saray ve Bahçesaray İlçe Kaymakamlıklarında 6 aylık süre ile istihdam edilecek.  İstihdam edilecek bin personelin, 140’ı Van Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü, 140’ı İpekyolu Kaymakamlığı, 100’ü Tuşba Kaymakamlığı, 100’ü Edremit Kaymakamlığı, 50’si Başkale Kaymakamlığı, 50’si Çaldıran Kaymakamlığı, 50’si Çatak Kaymakamlığı, 100’ü Erciş Kaymakamlığı, 50’si Gevaş Kaymakamlığı, 80’i Gürpınar Kaymakamlığı, 50’si Muradiye Kaymakamlığı, 30’u Özalp Kaymakamlığı, 30’u Saray Kaymakamlığı, 30’u Bahçesaray Kaymakamlığına alınacak.

 

Şartları

 

T.C. vatandaşı olmak, 19 yaşından gün almış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç), SGK’lı olmamak (isteğe bağlı ve tarımsal faal. hariç), TYP’de süresi dolanlar (27.09.2017 tarihinden itibaren 9 ay TYP’den faydalananlar programa katılamazlar), aynı yıl içinde başlayan programa aynı adreste oturan birden fazla kişiler, hane geliri net asgari ücretin (1,5) bir buçuk katını aşanlar, TYP mevzuatına göre uygun şartları taşımayanlar programa katılamazlar. E- devlet, alo 170 ve İŞKUR internet e-şube üzerinden İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde ikamet edenler başvurabilir.

Başvuruların tamamı 17.04.2024-21.04.2024 tarihleri arasında alınacak ve seçim yöntemi, yüzde 80 noter, yüzde 20 liste olarak uygulanacak.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | _zg_n1
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da yüzlerce işçi alımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir