Van’daki siyasetçilerden 10 Ocak mesajı: Gazetecilerin yanında olacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne dair mesaj paylaşan Van’daki siyasetçiler, Türkiye’de 10 Ocak’ı gazetecilerin baskı ve gözaltılarla karşıladığına dikkat çekerek, tüm baskı furyasına rağmen gazetecilerin yanında olacaklarını vurguladılar.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Van’daki siyasi parti yöneticileri ve il başkanları mesaj yayımladı. Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker 10 Ocak’a ilişkin mesaj yayımladı. Peker, tüm zorlu koşullara rağmen mesleğini icra eden tüm gazetecilerin gününü kutladı. Gazeteciliğin ülkede son yıllarda artan baskılar sebebiyle yapılması en zor mesleklerden biri haline geldiğini ifade eden Peker, “Bugün yüzlerce gazeteci arkadaşımız yazdığı yazılardan, yaptığı haberlerden, fikirlerinden dolayı cezaevlerinde mahkum durumda. Dışarıda olan birçok gazeteci arkadaşımız da sahada fiziksel, sözlü şiddete ve saldırılara maruz kalıyor. Bununla beraber, keyfi işten çıkarmalar, kötü iş koşulları ve engellemeler de gazetecilerimizin peşini bırakmıyor” dedi.

‘Demokrasimiz ilerledikçe basın daha da özgürleşecektir’

Peker, demokrasinin en önemli unsurlarından birinin fikir özgürlüğü, basın mensuplarının görevini icra edebilmesi ve basının her alanda özgürlüğünün sağlanmasıyla olacağını ifade etti. Peker, “Demokrasimiz ilerledikçe basın daha da özgürleşecektir. Kıymetli Basın mensupları; mevcut durum içerisinde her şeye rağmen hala emek veriyor, mücadele ediyorsunuz. Mesleğinizin üzerindeki bu kabusun bir an önce ortadan kalkmasını temenni ediyor, sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Van’daki siyasetçilerden 10 Ocak mesajı: Gazetecilerin yanında olacağız - deva partisi erdinc

‘Gazeteciler Günü’nü kötü koşullarda karşılıyoruz’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel de, 10 Ocak’ı mücadele gününe dönüştüren gazetecilerin gününü kutladı. Temel, Çalışan Gazeteciler Günü’nün kötü koşullarda karşılandığını söyledi. Temel, “Sansür Yasası” ile basına yönelik sansürün derinleştiğini ve bu yasanın beraberinde cezaları getirdiğini belirterek, “Ekim ayında yürürlüğe giren 7418 sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile daha fazla sansür ve ağır cezalar getirilerek basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir darbe vuruldu. Tek adam rejimi; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ile Radyo ve Televizyon Üst Kurumu gibi kurumlar eliyle basın emekçilerini ve kurumlarını ‘hizaya çekmek’ için çok sayıda anti demokratik uygulamaya imza atıyor” ifadelerine yer verdi.

Van’daki siyasetçilerden 10 Ocak mesajı: Gazetecilerin yanında olacağız - tayip temel

‘Gazetecilerin yanında olacağız’

Temel, “Her türlü baskı, saldırı ve zulme; gözaltı ve tutuklamalara, engellemelere, sansüre ve işsizliğe karşı bugünü mücadele gününe dönüştüren basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. Çalışamayan, işsiz bırakılan, cezaevinde tutulan gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki siyasetçilerden 10 Ocak mesajı: Gazetecilerin yanında olacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir