Van’dan alınan kadınların dosyası Diyarbakır’a gönderildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TJA aktivisti 23 kadın hakkında hazırlanan iddianame “yetkisizlik” kararıyla Diyarbakır’a gönderildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 23 kadın hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

İddianameyi değerlendiren Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Diyarbakır’a gönderdi.

27 kadın hakkında farklı bir soruşturma

23 Kadına ilişkin iddianame hazırlanırken, 27 kadın hakkında ise savcılık, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla ayrı bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Ne olmuştu?

TJA aktivistlerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 50 kadın hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında 29 Kasım 2022’de Van, Ağrı, Muş, Ankara, Mardin, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Siirt, İzmir, Urfa, Mersin, Antep ve Şırnak’ta 57 adrese baskın yapıldı ve 21 kadın gözaltına alındı.

“Örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla 3 Aralık 2022’de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen kadınlardan Figen Aras, Mekiye Ormancı, Figen Ekti, Didar Çeşme, Bedia Akkaya, Hatice Güngör, Hülya Kınağu ve Gülistan Dehşet, tutuklanarak Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Yeliz Ayyıldız Kıyak, Hülya Taşar, Zekiye Güler, Sultan Esen, Meral Şimşek, Zeynep Boğa, D.A., Merve Tekin Demirel, Hazal Aras, Aysel Ceylan, Beritan Canyaş, Tamcihan Çelebi ve Hatice Ay, mahkeme tarafından ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’dan alınan kadınların dosyası Diyarbakır’a gönderildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir