Van’ın dağcıları Hakkari dağlarını gezdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri Hakkari’nin Cilo Sat Gölleri, Cennet ve Cehennem Vadisi, Buzullar, Berçelan Yaylası, Kaval Şelalesi başta olmak üzere tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Van Vadi Doğa Sporları Kulübü Derneği üyelerinden oluşan 48 kişilik grup buzulların bulunduğu dağların eteklerindeki vadide doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Bir yanında metrelerce kar bulunan diğer yanında da çiçeklerin açtığı vadide fotoğraf çeken doğaseverler, botla buzul gölünde gezdi, yağmurluklarla karda kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

‘İki mevsimin aynı anda yaşandığı yer’

Dernek Başkanı Ömer Demez, 48 kişilik ekiple Cennet Cehennem Vadisi’nde doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi. Vadinin buzulları, yüksek rakımlı dağları ve doğal güzellikleriyle insanları kendine hayran bıraktığını kaydeden Demez, “Kulübümüze yapılan yoğun talep üzerine doğa yürüyüşünü düzenledik. İki mevsimin aynı anda yaşandığı bir yer. Bu güzelliğin tadını çıkarıyoruz. Botla buzul gölünü gezdik. Buranın eşsiz bir doğası var. Herkesin görmesi gereken bir güzellik” dedi.

Van’ın dağcıları Hakkari dağlarını gezdi - Vanin dagcilari Hakkari daglarini gezdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğinde, İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında Hakkari’nin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik etkinlikler devam ediyor. Van Vadi Doğa Sporları Kulübü Derneği üyelerinden oluşan 48 kişilik grup da buzulların bulunduğu dağların eteklerindeki vadide doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. ( Hakan Sarı – Anadolu Ajansı )

Etkinliğe katılan İdris Bal da Hakkari’deki Cennet Cehennem Vadisi’ne geldiklerini belirterek, “Burası havası ve doğasıyla muazzam bir yer. Aşağıda farklı, burada farklı bir iklim yaşanıyor. Hakkari için burası büyük bir zenginlik” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın dağcıları Hakkari dağlarını gezdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir