1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük gölü Van Gölü’nün kıyısında yer alan Van, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla ünlü bir şehirdir. Van’ın bu güzelliklerini keşfederken mutlaka görmeniz gereken en güzel 10 köyü sizler için derledik. Bu köyler, hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi dokularıyla sizi büyüleyecek. İşte Gezmeye Doyamayacağınız Van Köyleri

 

1-İnköyü

 

Van ilinin Gevaş ilçesine bağlı olan İnköyü, Van merkezine yaklaşık 88 km uzaklıkta yer almaktadır. Gavaş merkeze ise 48 km uzaklıkta bulunan bu köy, Van Gölü’nün kıyısında yer alan mükemmel bir köydü. İlkbahardaki yeşilliğini sonbaharda da koruyan İnköyü, Akdeniz köylerini aratmayacak güzelliktedir. Köyün Kürtçe ismi ise İne olarak bilinmektedir.

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 1

 

 

  1. Kasımoğlu

 

Kasımoğlu Köyü, Van’ın Tuşba ilçesine bağlıdır ve Van Gölü’nün kıyısında konumlanmıştır. Büyük şehir yasağına rağmen doğal güzelliğini koruyan bu köy, ilkbaharda yeşilin tonlarına bürünür. Kasımoğlu Köyü’nün halkının büyük bir kısmı Küresünni’dir.

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 2

 

  1. Alaköy

 

Van ilinin Tuşba ilçesinde bulunan Alaköy, Van merkezine yaklaşık olarak 31 km uzaklıkta bulunmaktadır. Denize kıyısı olmayan Van’da Türkiye’nin mavi bayraklı ilk plajına ev sahipliği yapar. Ayrıca Alaköy, özellikle kavunları ile meşhurdur.

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 3

 

 

  1. Aşağıkaymaz

 

Van ilinin Gürpınar ilçesine bağlı olan Aşağıkaymaz Köyü, Van merkezine ise 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Birçok balık tesisinin bulunduğu köy, tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Aşağıkaymaz Köyü’ne gelen herkesin alabalık tesislerinde balık ekmek yemesini tavsiye ederiz.

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 4

 

  1. Yavuzlar

 

Van’ın Başkale ilçesine bağlı bir köy olan Yavuzla Köyü, Van’a uzaktır. Yaklaşık 139 km uzaklıkta yer alan Yavuzlar Köyü, Başkale ilçesine ise 27 km uzaklıkta yer almaktadır. Köyün en önemli özelliği doğal güzelliklerinin yoğun olmasıdır. Kofiraz olarak da anılan köy, Kapadokya’nın fragmanı gibidir.

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 5

  1. Çatakdibi

 

Van’ın Erciş ilçesine bağlı olan Çatakdibi Köyü, Van merkezine 95 km uzaklıkta bulunan bir köydür. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Zortul Kümbeti ya da Şehitlik olarak bilinen tarihi yapı, köydeki en ünlü tarihi yapıdır.

 

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 6

  1. Görecek

 

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı bir köy olan Görecek Köyü, Van iline yaklaşık 102 km uzaklıkta yer almaktadır. Muradiye ilçesine de 16 km uzaklıkta bulunan Görecek Köyü, yeşillikleri ve bol su kaynakları ile muazzam bir manzaraya sahiptir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şelalesi olan Muradiye Şelalesi de bu köyde yer almaktadır.

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 7

  1. Çiçekli

 

Van’ın Edremit ilçesine bağlı olan Çiçekli Mahallesi 2014 yılından önce bir belde olarak bilinmekteydi. Van büyük şehir yasasına göre beldeler kalkmıştır. Çiçekli Van’ın en renkli mahallerinden bir tanesidir. Harika bir manzaraya sahip olan Çiçekli Köyü, gören herkesi kendine hayran bırakacak bir güzelliğe sahiptir.

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 9

 

  1. Erçek

 

Van ilinin İpekyolu ilçesine bağlı bir mahalle olan Erçek, Çiçekli Köyü gibi güzel bir göl manzarasına sahip bir beldedir. Günümüzde ise mahalle konumunda olan Erçek köyü, Van merkeze 22 km uzaklıktadır. Erçek Gölü ile de eşsiz bir görüntüye sahip olan köyü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 10

  1. Karagündüz

 

Karagündüz Köyü, Van ilinin İpekyolu ilçesine bağlı bir köydür. Şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alan köy, Erçek Gölü’nün kıyısında konumlanmıştır. Baharın gelişiyle birlikte mükemmel bir manzaraya sahip olan Erçek Köyü’nde yaşayan nüfusun önemli bir kısmı Küresünni olarak bilinmektedir.

 

 

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 11

Siz de Van seyahatiniz sırasında bu doğal güzelliklerle bezeli köyleri ziyaret ederek unutulmaz bir doğa deneyimi yaşayabilirsiniz. Van’ın bu köyleri, sizi büyüleyecek güzelliklere ve tarihi zenginliklere ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın ve tarihin tadını çıkarabileceğiniz bu köyler, Van gezinizin en özel anılarından biri olacak.

Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi - 12

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    19 Eylül 2023, 20:37

    […] 17:38 Van’ın gezilecek en güzel 10 mahallesi […]

    Cevapla