Van’ın tarihi adasında Çocuk ve Gençlik Şenliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği”nin 20’ncisi Van Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde başladı. Etkinlik kapsamında Akdamar Adası’nda düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Van’da her yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Tarihi Akdamar Adası’nda etkinlik düzenlendi. Çocukların yoğun katılım gösterdiği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.  Sabah saatlerinde araçlarla Van Gölü sahiline giden gençler ve çocuklar buradan teknelerle Adaya hareket etti. Teknelerin içinde müzik eşliğinde eğlenen grup tekne ulaşımından sonra adayla buluştular.

Van’ın tarihi adasında Çocuk ve Gençlik Şenliği - van akdamar adasi etkinlik 4

Adada ilk kez tiyatro oyunu düzenlendi

Etkinlikler kapsamında ilk kez Akdamar Adasında Tiyatro oyunu düzenlendi. Açık alanda düzenlenen oyun ise büyük bir ilgiyle izlendi. Oyun sonrası Serhat News mikrofonlarına konuşan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan, 20 yıldır  düzenledikleri etkinliklerin son gününde Akdamar Adası’na ziyaret düzenlediklerini dile getirdi.

Van’ın tarihi adasında Çocuk ve Gençlik Şenliği - van akdamar adasi etkinlik 2

İlk kez farklı olarak adada tiyatro düzenlediklerini de dile getiren Urgan, Van için çok değerli bir miras olan adada tiyatro oyunu ile şenliği kapattıklarını kaydetti. 10 günlük şenlikler kapsamında çok farklı sanat çalışması düzenledikleri de söyleyen Urgan, çok renkli bir festivala imza attıklarını kaydetti.

Büyük bir katılım sağlandı

Özelikle gençler ve çocukların etkinliğe olan ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten Van Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Emrah Yıldız, Enis Ercan Ateş ve Kadri Oğuz ise, yaşanan ilginin kendileri için tarif edilemez olduğunu kaydetti. Oyuncular, bu yıl etkinlikler kapsamında birçok okulda öğrencilerin de gelerek kendileriyle birlikte sahneye çıktığını vurguladı.

Van’ın tarihi adasında Çocuk ve Gençlik Şenliği - van akdamar adasi etkinlik 3

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın tarihi adasında Çocuk ve Gençlik Şenliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir