Van’ın üç ilçesinde DEM Parti adaylarına büyük ilgi-VİDEO

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Van’ın Başkale, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışlarda çalışma seferberliği çağrısı yapıldı.

 

Başkale

 

 

Başkale ilçesinde gerçekleşen açılışa eşbaşkan adaylarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Eşbaşkan adayları, kalabalık bir kitle tarafından kent girişinde karşılandı. Ardından parti bürosunun açılışının yapılacağı yere geçildi. Halaya duran kitle, alana ayrı bir renk kattı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, “Başta kayyım politikaları olmak üzere Kurdistan’daki özel savaş politikalarını sonlandıracağız” dedi.

 

Gürpınar

 

 

Gürpınar İlçesinde kitlesel büro açılışları gerçekleştirildi. Eşbaşkan adayların da aralarında olduğu kalabalık bir kitle tarafından büro açılışı gerçekleştirildi. Coşkunun hakim olduğu açılışa, birçok yurttaş yöresel kıyafetlerle katıldı. Belediye Eşbaşkan adayı Mukaddes Karakoç, kayyım atamalarından kaynaklı yarım kalan projeleri tamamlayacaklarını ifade etti. Karakoç, “Bu halkın emeğinin artık kayyım tarafından talan olmasını istemiyoruz. Her zaman halkımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz” dedi. Eşbaşkan adayı Mehmet Tahir Ertaş ise, halka birlikte kenti yöneteceklerini vurguladı. Ertaş, “Hayvancılığın desteklenmesi için projeler yapmak önceliğimiz olacaktır. Sanayi ve istihdamda yeterli seviyeye ulaşmak için çalışacağız. Defalarca başardık, kazandık. Yine başaracağız, yine kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özürlüğünün sağlanması talebiyle cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine işaret etti. Zeydan, “Sayın Öcalan üzerindeki hukuksuz tecridin kalkmasını, özgürlüğünün sağlanmasını ve Kürt sorunun çözülmesini istiyorlar. Onların bu isteği haklı bir istek. İktidarın arkadaşlarımızın talebini yerine getirmesini istiyoruz. İhtiyacımız olan şey barış. Halklar çok acı gördü, çok kan aktı, annelerin ciğeri çok yandı. Artık yeter. Halkımızın ihtiyacı savaş, tecrit değil. Barış, müzakere, Kürt sorunun diyalogla çözülmesine ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.

 

Kitle, Zeydan’ın konuşması sırasında sık sık “Bijî berxedana zindanan” sloganı attı.

 

Gevaş

 

Gürpınar’dan sonra Gevaş’ta büro açılışına geçildi. İlçe girişinde davul ve zurnalar eşliğinde halaya duruldu. Kitle, uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezine geçti. Burada yapılan yürüyüşün ardından konuşan Gevaş Belediye Eşbaşkan adayı Kübra Aktı, belediyeyi eşit temsiliyetle yöneteceklerini kaydetti. “DEM sizsiniz, DEM biziz. Kendimizi, halkımızı, toprağımızı savunacağız” diyen Aktı, kayyımları göndereceklerini vurguladı.

 

Belediye Eşbaşkan adayı Ruknettin Hakan ise, bölgenin alt yapısını düzelteceklerini söyledi. Kadın odaklı bir anlayışla belediyeyi yöneteceklerini belirten Hakan, gençler, engelliler ve çocuklar noktasında da projeleri olduklarını aktardı.

 

Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla büro açılışı gerçekleştirildi.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın üç ilçesinde DEM Parti adaylarına büyük ilgi-VİDEO

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir