Vanlı 80 yaşındaki Makbule Özer 51 gündür cezaevinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit’te eşi ile birlikte tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle neredeyse her gün hastaneye götürülen 80 yaşındaki Makbule Özer, 51 gündür cezaevinde tutuluyor

Mezopotamya Habere Ajansında yer alan habere göre, Van’ın Edremit ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası onanan ve 9 Mayıs’ta tutuklanan 80 yaşındaki yüzde 53 engelli Makbule Özer, Van T Tipi Cezaevi’nde; eşi Hadi Özer ise 51 gündür Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuluyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan bir heyetin verdiği “cezaevinde kalabilir” raporu kamuoyunda tepkilere neden olurken, Makbule Özer rahatsızlıklarından dolayı neredeyse her gün hastaneye getiriliyor. Önceki gün yine hastanede görüntülenen Özer’in yürümekte zorluk çektiği belirtildi. Kaldığı koğuşta yatakhaneye çıkamayan Özer, alt kattaki mutfak bölümünde serilen yatakta uyuyor. 

‘Artık yürüyemeyecek duruma geldim’

Önceki gün ailesiyle yaptığı açık görüştü yaşadıklarına ilişkin bilgi veren Özer, kullandığı ilaçların kendisini uyutmadığını ve sürekli el-ayak kısımlarında şişlikler oluştuğunu söyledi. Yemek yiyemediğini de anlatan Özer, “Kemik erimesi rahatsızlığım olduğu için sürekli sıkıntılar yaşıyorum. Bu hastalığın günden güne eriyor ve artık yürüyemeyecek duruma geldim. Ayakta kalamıyor ve ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Sürekli tekerlekli sandalye ile bir yerlere götürülüyorum. Özellikle şeker ve tansiyon konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu durumuma rağmen ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildi. Bunu tüm insanların vicdanına sunuyorum” dedi. 

‘Bu işkence artık bitsin’

Annesinin yaşadığı zorluklara ilişkin konuşan kızı Naime Özer, “Bugün anne ve babamın tutuklanmasının üzerinden 51 gün geçti. Annemin hastalıkları bu süre içerisinde artmaya ve ağırlaşmaya devam ediyor. Zaten evde bile birilerinin desteği olmadan yaşamını idare edemeyen annemin cezaevinde hayatını sürdürmesi mümkün değil. Tüm bu hastalıklara rağmen anneme ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verilmesi vicdani değildir. Annem bu yaşlı haliyle neredeyse her gün hastaneye getiriliyor. Annem hastaneye getirilirken adeta işkence çekiyor. Çünkü ring aracıyla getiriliyor ve araçta çok sıkıntı çekiyor. Bu işkencenin bitmesini ve annemin serbest bırakılmasını istiyorum” diye konuştu. 

‘Hasta tutsaklar serbest bırakılmalı’

Cezaevinde her gün neredeyse bir hasta tutsağın hayatını kaybettiğini söyleyen Özer, “Ne annem, ne babam ne de hiçbir hasta tutuklunun bu durumu yaşamasını istemiyorum. Bu insanların tedavilerinin yapılması için cezaevinden derhal tahliye edilmeleri gerekiyor. İktidarın cezaevlerine yönelik politikalarını ve Kürt halkına yönelik bu zulümlerini kabul etmiyoruz. Vicdan sahibi olan herkesin bu konuda duyarlı olması ve başta annem ve diğer hasta tutukluların bırakılması için çağrı yapması gerekiyor. Bu işkence artık bitmelidir” dedi.  

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı 80 yaşındaki Makbule Özer 51 gündür cezaevinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir