Vanlı derneklerden Tanrıkulu’ya destek açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralarında Van Dernekler Federasyonunda bulunduğu 12 kuruluştan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya destek açıklamasında bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TV 100 yayınında Türk Silahlı Kuvvetler için kullandığı ifadelere yönelik destekler sürüyor. ANADOLU KONFEDERASYONU  (ANA-KON) bünyesinde yer alan İbrahim Aybek (Bingöl Fed.Bşk), Aydın Gürhan (Erzurum Fed.), İhsan Tuncil (ANA-KON GENEL SEKRETERİ), İsmail Aktaş (Amasya.Fed.Bşk), Yusuf Tuncil (Van-Gölü.Der.Bşk), Av. Ali Acar (Adıyaman| Gergerliler  Fed.Bşk), Hüseyin Erzen (Şırnak), Sabahattin Karakoç( Siirt), Servet Güze(AMED-DİYARBAKIR FED.BŞK), Mehmet Diribaş Kastamonu Fed., Burhan Süpürgeçi Van Fed Bşk.Yrd,  Fatih Yağız Van Fed. Genel Başkanı, Fevzi Donat Anakon Bşk.Yrd imzasıyla yayınlanan açıklamada Tanrıkulu’ya destek verildi. Açıklamada, “CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, kamuoyunun bildiği, bazıları yargı kararıyla, bazıları AİHM kararlarıyla sabit, pek çok haksız-hukuksuz, antidemokratik hatta suç sayılabilecek çeşitli olay ve uygulamalarla ilgili yaptığı açıklamalarını, CHP Sözcüsü Faik Öztırak;  “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” açıklamasında sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştır.” denildi.

‘Linç kampanyası kabul edilemez’

Açıklamadan sonra yaşanan tepkilere de dikkat çeken açıklamada, şu tespitlere dikkat çekildi: “Ardından hızlı bir şekilde Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu’na yönelik bir TV programında sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiri sınırını aşan linç kampanyası başlamıştır. Bu ve benzeri linç kampanyalarının neden olduğu olumsuzlukları bu ülkede defalarca şahit olduk. Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun ifade özgürlüğü çerçevesinde sarf ettiği sözlerinden ötürü kimileri tarafından eleştiri sınırlarını aşan ve hedef gösteren beyanları  hiçbir medeni hukuk devletinde himaye edilmez ve korunmaz. Bu çerçevede, Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun uğradığı haksızlık karşısında yetkilileri gerekli tedbirleri almaya, bir milletvekilinin Türkiye’de yaptığı açıklamalardan dolayı yargının sopa olarak görülmesi kabul edilmez görüyoruz ve herkesi sorumlu davranmaya  davet ediyoruz. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu olarak; insan hakları savunucusu Sezgin Tanrıkulu’nun yalnız olmadığını belirtir,   ifade ve düşünceyi açıklama hürriyeti kapsamındaki açıklamalarını destekliyoruz.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı derneklerden Tanrıkulu’ya destek açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir