1. Haberler
  2. Güncel
  3. Vanlı kadınlar Sakine Kültür’ün mezarını ziyaret etti

Vanlı kadınlar Sakine Kültür’ün mezarını ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür’ü mezarı başından anan kadınlar, ardından yaptıkları açıklamada “Musa Orhan’lar gereken cezayı almış olsalardı, bugün bir kadın arkadaşı daha kaybetmeyecektik” dedi.

 

Jinnews’in haberine göre, Van’da Tevgera Jinên Azad (TJA),Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, STAR Kadın Derneği,  Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari ve Van Şubesi üyeleri, Baro Kadın Hakları Komisyonu, Van Kadın Platformu üyeleri 14 Mayıs günü Şırnak ‘a bağlı Silopi ilçesinde Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür’ün taziyesine katıldı. Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Çubuklu Mahallesi’ne giden kadınlar, önce Sakine’nin mezarına giderek dua etti, ardından aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra mahalle girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Devletin gücünü arkasına alarak katletti’

Açıklamada konuşan STAR Kadın Derneği üyesi Emine Bozkurt Kürdistan’da özel savaş politikaları nedeniyle her gün bir kadının katledildiğine dikkat çekti. Devletin savaş politikalarını bölgede kadın ve çocuk bedeni üzerinden yürütüldüğünü ifade eden Emine, “Sakine arkadaşımız Silopi ilçesinde bir rütbeli tarafından işkence edilerek katledildi. Devletin gücünü arkasında alanlar her yerde kadınları ve çocukları katlediyor. Devletin cezasızlık politikaları ile kendini sağlama alan erkekler çok rahat bu emellerini hayata geçiriyor” dedi.

 

‘Musa Orhanlar ceza alsaydı katledilmeyecekti’

 

Faillerin gerekli cezayı almadığı gibi ödüllendirildiğini vurgulayan Emine,” Musa Orhan’lar gereken cezayı almış olsalardı, bugün bir kadın arkadaşı daha kaybetmeyecektik. İki gün içinde üç kadın arkadaşımız erkekler tarafından katledildi. AKP iktidarı hukuku işletmiyor. Bundan kaynaklı her gün kadınlar, çocuklar ‘rütbelilerce’ tacize, tecavüze, istismara uğruyor ve işkenceyle katlediliyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz ellerinizi; bedenlerimizden, çocuklarımızdan çekin ” sözleriyle tepki gösterdi.

 

‘Devletin ideolojik aygıtı hukuk tarafından ödüllendirildi’

 

Ardından konuşan Hakkari ÖHD üyesi Harika Günay da katliamın münferit olmadığını belirterek, erkek- devletin kendini bir kez daha ağırlaştırılmış bir şekilde bir kadın bedeni üzerinden gösterdiğini belirtti. Harika, “Bir kız kardeşimiz yine bir korucu tarafından katledildi. Bu sistematik olarak yapılan bir şey. Nasıl ki Musa Orhan korunduysa devletin ideolojik aygıtı olan hukuk eliyle nasıl serbest kaldıysa, nasıl cezasızlık ile ödüllendirildiyse, devletin ahlakına sahip olan erkekler de kendilerini cezasızlık politikaları ile anlatacaklarını düşündükleri için böyle fütursuz bir şekilde kız kardeşlerimizi katletmeye devam ediyorlar” dedi.

 

Erkek devlet ve şiddetine karşı mücadele edeceklerini ve biat etmeyeceklerini bildiren Harika,  “Sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz” diye seslendi.

 

Açıklama alkışlarla son buldu.

 

Serhat News

 

(sg)

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı kadınlar Sakine Kültür’ün mezarını ziyaret etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir