VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayından bu yana Van merkez ve ilçelerinde yaşanan su sorunu nedeniyle yurttaşlar mağdur edildi. İlkbaharla birlikte başlayan ve artarak devam eden su sorunu önce çarşı esnafını daha sonra ilçelerdeki çiftçileri şimdi de Karşıyaka Mahallesi sakinlerini bezdirdi. Mahalle sakinleri yaşadıkları sorunu anlatarak, “Seçimden beri su sıkıntısı çekiyoruz. Üstelik kullanmadığımız suyun faturalarını ödüyoruz” dedi. Yetkili kurum VASKİ ise ne vatandaşların ne de gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Aylardır çözülemeyen bu sorunun üzerine dün açıklama yapan VASKİ 14-20 Ağustos tarihlerinde 6 günlük su kesintisinin yapılacağını açıkladı. Söz konusu açıklamaya sosyal medyadan tepkiler yağdı. Uzun yıllardır yol ve elektrik ile ilgili çeşitli sorunlar yaşayan Vanlılar bu kez de su sıkıntısı ile boğuşuyor. Yıllardır çözülemeyen su sorunu ilkbahardan bu yana artarak devam ediyor. Öncelikle çarşı esnafı arasında büyük bir krize dönüşen su sorunu bahçelerin kurumasıyla birlikte çiftçileri de aynı duruma soktu. Şimdi ise aynı sorun Van’ın merkez mahallelerinden yaşanıyor.

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu? - vaski su kesintisi 2

‘Basını çağırdıysanız ben konuşmam!’

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi sakinleri Mayıs ayından bu yana su sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Yaşadıkları su sorununu geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Genel Seçimlere bağlayan mahalle sakinleri, çözüm için defalarca VASKİ’ye başvurularda bulundu.  Aylar sonra mahalle muhtarının talebi üzerine mahalleye gelen VASKİ yetkilisi ise toplanan kalabalık arasında haber yaptığımız sırada, “Basını çağırdıysanız ben konuşmam. Benim basına açıklama yapma yetkim yok” şeklinde konuştu. Günde sadece bir saat sularının aktıklarını belirten mahalle sakinleri ise yaşadıkları sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu? - vaski su kesintisi 1

Mahalle sakinleri hem VASKİ’den hem muhtardan şikâyetçi

Mahalle sakinlerinden Doğuş Özmen, seçimden bu yana bu sorunu yaşadıklarını yineleyerek, “Evlerimizde su yok. Çocuklarımız doğru düzgün duş alamıyor. Günlerce bulaşıklar tezgâhların üzerinde birikiyor. Belediyeye gidiyoruz herhangi bir muhatap bulamıyoruz. İki üç gündür gidiyoruz muhataplar kaçıyor bizden. Bu konuda çok mağduruz. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Bizde bu memleketin bir bireyiyiz. Bir muhatap istiyoruz sadece bu sorunun çözülmesi için” diye konuştu.

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu? - vaski su kesintisi 4

Bir diğer mahalle sakini Gogerçin Kaya ise hastalarının ve küçük çocuklarının olduğunu kaydederek yaşadıkları sıkıntıları şöyle sıraladı: “Hem hastalarımız hem küçük çocuklarımız var. Tuvaletlerimiz kirleniyor temizleyemiyoruz, kokusundan evde duramıyoruz.  Mahalle yıkılsa bile muhtarın umurunda değil. Yatalak hastalarımız var. Hepimiz terliyoruz. Terden ve kirden evlerimizde duramıyoruz. Ne muhtar ne azalar ne de başka bir yetkilinin umurunda değil. Seçim günü olunca da gelip kapımızı çalıp oy istiyorlar. Bu böyle olmaz.”

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu? - vaski su kesintisi 5

‘Kullanmadığım suyun faturasını ödüyorum’

Mahalle sakinlerinden Mehmet Şirin Durmiş de seçimden sonra sularının kesik olduğuna vurgu yaparak, fahiş faturalar ödediklerini vurguladı. Durmiş şunları ifade etti: “Sabah saat 5.00’de sularımız akmaya başlıyor 6.30 bilemedin en geç 7.00’den sonra sular tekrar kesilir. VASKİ’de herhangi bir muhatap bulamıyoruz. 184’ün çağrı merkezini aradığımızda ise adamlar bize sizin sıkıntınız bizimle değil VASKİ ile diyor. Siz de az önce gördünüz yetkililer buraya konuşmaya geldiler sizi gördükleri için kaçıp gittiler. Muhtardan, VASKİ’nin sorumlusuna kadar. Bu sorunlarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bize vatandaş kaçak su kullanıyor diyorlar. Kardeşim o zaman tespit et ver cezasını benim hakkımı suiistimal etme. Kullanmadığım bir suyun faturasını neden ben ödüyorum. Bana 300 TL su faturası gelmiş. Ben bir aydır su yüzü görmüyorum, böyle bir şey olabilir mi?”

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu? - vaski su kesintisi 3

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    16 Ağustos 2023, 12:19

    […] Gölağzı Mahallesi’nde artan sinek ve böcekler, mahalle sakinlerinin yaşamını olumsuz […]

    Cevapla
  2. Avatar
    17 Ağustos 2023, 09:36

    […] VASKİ bildirim yapmadan Gevaş ile Edremit İlçelerine giden su şebekesini kesti. Kesintiyle birlikte 2 ilçe susuz kaldı. […]

    Cevapla