VBB’de gizli ‘Sözleşmeli Memurluk’ için imza atıldığı iddiası 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nde BELVAN şirketinde çalışan işçilere ‘Sözleşmeli Memurluk’ için prosedürsüz bir şekilde imza atıldığı iddia edildi. 

Kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde, belediyeye bağlı BELVAN şirketinde çalışan personelden alınan bilgiye göre; BELVAN şirketinde ‘Sözleşmeli Memurluk’ için belediye tarafından istenilen işçilere prosedürsüz bir şekilde sözleşme imzaladıklarını iddia etti. Daire başkanlığına olayın gerçekliğini sormak isteyen personeller, muhatap bulamadıklarını söylüyor. İmzayı atan personeller ise sözleşmelerin durdurulduğunu iddia ediyor.  

‘300 işçi mağdur durumda‘

Belediyeye ait BELVAN şirketine bağlı 2 bin işçinin olduğunu söyleyen personel şu şekilde konuştu: “Belediye belirledikleri kişilerin sözleşmelerini imzalamış bu imzayı atmayan kişilerin dışında bizlerde ‘bunun ne olduğunu’ sormaya gittiğimizde muhatap bulamıyoruz. Zaten gideceğimiz yerde bizim daire başkanlığımızdı. Ancak sorduğumuzda olayla ilgili hiç bilgilerinin olmadığını söylediler. Şu anda imza atan arkadaşlardan edindiğimiz bilgiye göre bu durdurulmuş. Ne kadar gerçek ne kadar yalan bilmiyoruz. Hak sahibi 300 kişiden fazla işçi şu anda mağdur durumda.”

‘Bu seçme değil torpil işidir’

Sözleşmeye imza atmayan işçilerin dışarıda kalacağını söyleyen personel, “Benim gördüğüm evraka göre 2022 tarihinde atılmış bir imzaydı. Kendi adamlarına şu anda bir ayrıcalık tanınıyor bizlerde mağdur durumdayız. Ve hepimiz işçi olarak görev yapıyoruz ama memura da ihtiyaç var. Dışarıdan da alamadıklarından kaynaklı kendi içlerinden seçiyorlar. Bu seçme değil torpil işidir. Bunun bir prosedürü olmalıdır. Listeye kendilerine yakın olanları seçip öyle imza attırmışlar” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VBB’de gizli ‘Sözleşmeli Memurluk’ için imza atıldığı iddiası 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir