Yapay Zeka Van’ın ismini değiştirdi: Van’ın ismi ne olarak değişti?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka motoru, şehirlere isimler veriyor. Yapay zekaya göre Van ilinin ismi ‘Tuşba’ olarak görülüyor.

Yeni dönemin popüler teknolojilerinden biri olan yapay zeka, her geçen gün hayatımızın farklı alanlarına yön vermeye devam ediyor. Bu teknolojilerden biri olan yapay zeka motorları, son dönemde özellikle Türkiye’de yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Yapay Zeka kullanımı artıyor

Son bir yıllık süreçte Türkiye’deki bireyler ve kurumlar, gelişen teknolojiye ayak uydurarak yapay zeka kullanımını artırdı. Hem iş dünyasında hem de eğlence sektöründe kullanılan yapay zeka motorları, hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Yapay zekadan şehirlere yeni isimler

Sosyal medya platformlarındaki meraklı kullanıcılar, yapay zeka motorlarından beklenmedik yeni özellikler talep etmeye devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir etkinlikte, bir sosyal medya kullanıcısı Türkiye’nin çeşitli şehirlerine yeni isimler verilmesini isteyerek, yapay zekanın sınırlarını zorladı. İstanbul için ‘İstarmoni’, Ankara için ‘Atatürk’ isimlerini öneren yapay zeka, Van için ise ‘Tuşba’ ismini tercih etti.

Sosyal medyada büyük ilgi

Türkiye’deki şehirlerin yapılan bu ilginç ve eğlenceli isimlendirme, kısa sürede sosyal medyada oldukça popüler hale geldi. Binlerce yorum ve beğeni alan bu paylaşım, kısa sürede viral oldu ve sosyal medya kullanıcılarının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Yapay Zeka Van’ın ismini değiştirdi: Van’ın ismi ne olarak değişti? - harita

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yapay Zeka Van’ın ismini değiştirdi: Van’ın ismi ne olarak değişti?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir