1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yaralı halde bulunan Balaban kuşu tedavi altına alındı

Yaralı halde bulunan Balaban kuşu tedavi altına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nesli tükenme tehlikesi karşı karşıya olan yaralı bir Balaban kuşu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi altına alındı.

Bahçesinde yaralı halde bulunan Balaban kuşunu gören bir yurttaş, İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yaralı kuşa burada ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki ilgililere teslim ettiler.

Yaralı halde bulunan Balaban kuşu tedavi altına alındı - Yarali halde bulunan Balaban kusu tedavi altina alindi 2

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Ülkemizde ve tüm Avrupa’da üreme kayıtları içinde azalma görülmektedir. Bu yüzden tedavisi titizlikle yürütülen Balaban kuşumuzun çarpma kaynaklı olduğunu düşündüğümüz kanadında yaralanmaların meydana geldiğini gördük. Şu an sağlık durumu gayet iyi. Bir süre daha misafirimiz olarak ağırladıktan sonra Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze teslim etmeyi buradan da doğal yaşam alanına bırakılmasını planlıyoruz.” diye konuştu.

Yaralı halde bulunan Balaban kuşu tedavi altına alındı - Yarali halde bulunan Balaban kusu tedavi altina alindi 1

Balaban kuşu, balıkçıllar familyasından yer alan bir kuş türü olup, nesli tükenmekle yüz yüze olan türler arasında yer almaktadır. Genellikle sulak ve sazlık alan içerisinde yaşamaktadırlar. Uçarken ya da açık alanlar içerisinde fazla görülmezler.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaralı halde bulunan Balaban kuşu tedavi altına alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir