1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yazar Canan Yıldız: Ağrı’da kapalı devre işler tıkırında!

Yazar Canan Yıldız: Ağrı’da kapalı devre işler tıkırında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T24 Yazarlarından Canan Yıldız, Ağrı’da İş-Kur Müdürü’nün cinsel istismar suçunun ardından devam eden rahatlıkları kaleme aldı.

Uzaklaştırılan İŞKUR Müdürü’nün eşi Adalet Güven’in devlet kurumları arası serbest uçuşu… Devlette devamlılık esas da gazetecilikte devamlılık esas değil mi? Tabii ki esas… Ağrı‘daki +18 görüntülere ilişkin haberler Türkiye’nin hızlı değişen gündemleri içinde kaybolmaya yüz tutsa da bilgiler akmaya devam ediyor. 

Ağrı İŞKUR Müdürü Gıyas Güven‘in +18 dünyasına ilişkin iddialar gündeme geldiğinde ildeki güç-siyaset-menfaat-para ağına dair çetrefil ilişki ağını önceki yazımda  anlatmıştım. 

AKP iktidarının bir ucundan parçası olmanın bile imtiyaz yarattığı Ağrı’da, Gıyas Güven, soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştı. Kurumun resmi web sitesinde Gıyas Güven hâlâ kurumun müdürü olarak görünüyor. Ağrı İŞKUR’dan konuştuğum kişiler de bunu teyit etti. Ancak Gıyas Güven ve eşi Adalet Güven‘in uzun zamandır ortalıklarda görünmediği de konuşulanlar arasında. Önceki yazımda ortaya saçılan iddiaların “para paylaşım savaşı” ile ilgili olabileceğini yazmıştım. 

Yazar Canan Yıldız: Ağrı'da kapalı devre işler tıkırında! - iskur


Bu yazımdaki muradım ise devletin kolluk gücünün merkezileştiği Ağrı gibi illerde iktidar olmanın kudretini soluyan makam ve mevkilerdeki ellerin nelere kadir olduğunu anlatmak. Gıyas Güven’in eşi Adalet Güven bir öğretmen. Ağrı Atatürk İlkokulu’nda görev yaparken AKP’den milletvekili aday adayı olmak için 2018’de istifa ediyor. Sonrasında aday gösterilmeyince kamu görevine dönüyor ama bu kez Ağrı İbrahim Çeçen Eleşkirt Yüksekokulu’nda göreve başlıyor. O dönemde üniversitenin rektörü Abdülhalik Karabulut.

Akrabalık bağları…

Karabulut hâlâ İbrahim Çeçen Üniversitesi‘nin rektörü. Karabulut’la konuştum. Adalet Güven’in üniversitede 2 ya da 3 yıl çalıştığını söyledi. Karabulut’un AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile de akraba olduğunu hatırlatayım. Adalet Güven, daha sonra, nasıl ve neden oluyorsa, devlet memuru kadrosundan Ağrı Belediyesi’nde “iç denetçi” olarak göreve başlıyor. Ancak sızan görüntülerden sonra ulaşmaya çalıştığımda onun da kocası Gıyas Güven gibi izne çıktığı söylendi. Ne var ki Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a sorduğumda Adalet Güven’in “kendi isteğiyle” Enerji Bakanlığı kadrosuna geçtiğini söyledi.

Güven ailesiyle aile dostluklarının da olduğunu aktaran Savcı Sayan, Adalet Güven’in neden belediyeden ayrıldığını bilmediğini, kendisinin de sormadığını ifade etti. Anlıyoruz ki Adalet Güven Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan, belediyeye, oradan da Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na rahatlıkla geçiş yapabilen bir devlet memuru. Gıyas Güven’le ilgili +18 görüntülerin il dışında çekildiği, sızan görüntülerdeki kadının iş arayan birisi olmadığı, Gıyas Güven’in sevgilisi olduğu, AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız’ın istifasına neden olan görüntülerin de aynı merkezden sızdırılmış olabileceği konuşuluyor. Görüntülerin kimin sızdırdığı konusunda ise kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Ama Savcı Sayan’a göre, “herkes biliyor.” 

Mehmet Nuri Yılmaz’ın istifasının yeterli olduğu düşünüldüğünden hakkında ayrıca bir disiplin soruşturması açılmamış. Her ne kadar Mehmet Nuri Yıldız, “Şahsımın, ailemin ve yönetimimin daha fazla itibar suikastine maruz kalmaması için; İl teşkilatının bu süreçte olayın montaj olduğunu bildikleri halde arkamda dik bir duruş sergilemediklerinden dolayı görevimden istifa ediyorum” dese de Ağrı AKP İl Yönetimi, “İnsanlar hata yapabilir. Ama siyaset bir temsiliyet işi. Kendi nefsine hakim olamayanlar bu görevlere gelmemeliler” diyerek Mehmet Nuri Yılmaz’ın arkasında durmadıklarını göstermiş oldular.  

Diğer yandan bana ulaşan Ağrılı bir iş insanı, Ağrı İŞKUR‘un meslek eğitim kurslarından yararlanmak istediklerini ancak “yandaş olmadıkları ve araya aracı kimse koymadıkları” gerekçesiyle önlerine çeşitli engellerin konulduğunu öne sürdü. Yani Ağrı’da kapalı devre “işler tıkırında hayat” işte böyle cereyan ediyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yazar Canan Yıldız: Ağrı’da kapalı devre işler tıkırında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir