Yeşil Sol Bitlis’te: Tek adam rejimi kaybedecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizan’dan seçim bürosunun açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün, “Bu seçim, savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler, tecrit dayatanlarla, bizler arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu, son gününde Bitlis ve ilçelerinde halk buluşması gerçekleştiriyor. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile milletvekillerinin katılımıyla Bitlis’in Güroymak ilçesi ile Bitlis merkezden sonra Hizan’a geçti. 

Seçim otobüsünün Hêvrês köyünden geçtiği sırada halk, yoğun ilgi gösterdi. Ardından Hizan ilçesine geçen heyet, ilçe girişinde yurttaşlar ve partililer tarafından karşılandı.

Yeşil Sol Bitlis’te: Tek adam rejimi kaybedecek - Btls 17 04 2023 hizan bulusma6

Halkı selamlayan Muş milletvekili adayı Sezai Temelli, “Bu zalim iktidar, halkın arasına nefret ve düşmanlık sokarak toplumsal barışı dinamitliyor. Şimdi bu zalim iktidardan kurtulma zamanıdır” dedi.

‘Partinize sahip çıkın’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bu seçimde iktidar partisini tabela partisine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu nedenle Yeşil Sol Partisi’nin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Kesin, “Halkımız gerekeni yapacaktır. Burada özel bir politika uygulanarak gençlerimizin topraklarından uzaklaştırmak istiyorlar. Daha geçen gün bir genç intihar etti. Gençlere sesleniyorum; bu kirlilikleri görün kendinize ve partinize sahip çıkın” diye konuştu.

‘Tek adam rejimi kaybedecek’

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, “Bitlis hem hareketimiz, hem de tarihimiz açından çok önemli bir kent. Bitlis Kurdistan’ın kapısı olarak tanımlanıyor. Umarım Bitlis AKP’nin çıkış kapısı olur. AKP’nin Kurdistan’daki yansıması, kayyım ve özel savaş rejimidir. 

AKP’nin Kürt halkıyla ilgili samimiyeti yoktur. Tek adam sözcüleri, bir devrimci tanımı yaparak Erdoğan’ı da devrimci yapıyorlar.  Eğer devrimci mücadele arıyorsanız, o tüm baskılara rağmen kimliğinden ve iradesinden vazgeçmeyen Kürt halkının devrimci mücadelesidir. Kürt halkının devrimci mücadelesi size mutlaka kaybettirecektir ve bizler iktidara geleceğiz. Bu seçim savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler arasındadır. Bu seçim tecrit dayatanlarla, bizler arasındadır. Bu seçim toplum ve mevcut iktidar arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Bitlis’te: Tek adam rejimi kaybedecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir