Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Muş’ta kadın seçim bürosunun açılışı “Jin jiyan azadi” sloganları ile gerçekleştirildi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Yeşil Sol Parti iktidarı bizim için kadın iktidarıdır. Kadın kazanımlarını koruyacağız ve büyüteceğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolunun 3‘üncü günün son buluşması Muş’ta gerçekleşti. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile milletvekillerinin katılımıyla bugün Erzurum’un Karayaz, Karaçoban, Muş’un Varto ilçesindeki buluşmaların ardından bu kez de Muş merkezde kadın seçim bürosunun açılışını yaptı.

Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı - Mus 16 04 2023 mus kadin burosu7

‘Çözüm demokratik cumhuriyettir’

İlk olarak Varto’da halkla buluşan heyet, sloganlarla karşılandı. Burada açıklama yapan Muş Milletvekili adayı Sezai Temelli, “Bu ülkeyi demokratikleştirmek, özgürlük getirmek için yola çıktık. Çok sorun var ama çözüm de var. Çözüm; demokratik cumhuriyettir. Bunca zulme ve haksızlığa son vermeden bu ülkeye barış da demokrasi de gelmez. Demokratik cumhuriyetin inşasına tecridi sonlandırmak ve tutsak arkadaşlarımızı serbest bırakmaktan başlayacağız. Seçimlere kadar çalışarak, sandığımıza sahip çıkacağız. Rehavete kapılmak yok. 14 Mayıs’ta bu ceberut anlayışı Kurdistan’dan silip atacağız” dedi.

Buluşmada Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da halkı selamladı.

Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı - Mus 16 04 2023 mus kadin burosu4

Coşkulu büro açılışı

Heyet ardından uzun bir konvoy ile Muş’a geçti. Kent merkezinde halkı selamlayan heyet, iftar sonrası ise merkezde Kadın Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. “Jin, jiyan, azadî” sloganını atan kadınlar ve gençler saatlerce halay çekti. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışa Barış Anneleri Meclisi üyeleri de katıldı. Muş Milletvekili Sezai Temelli, BDP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın selamlamalarının ardından Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar konuştu.

‘Tüm dünya kadınları kürt kadınlarından etkileniyor’

Mücadelelerinin çok güçlü ve kadim olduğunu belirten Uçar, “Kadın mücadelesi adına çok önemli değerlerler bırakan bir mücadelenin sahibiyiz. Erkek devletin tüm saldırılarına rağmen geri adım atmayan tam tersine ‘Jin, jiyan azadî’ sloganını felsefe yaparak tüm dünyaya duyuran ve tüm dünya dillerinde yaşam bulan bir kadın mücadelemiz var. Emin olun tüm dünya kadın mücadelesi bundan etkileniyor ve bununla büyüyor. Biz kadınlar, farklılıklarımız ne olursa olsun bunları hiçbir şekilde öne çıkarmadan kadın dayanışmasını kendimize önceledik, jin, jiyan, azadî sloganını kendimize rehber ettik. Bu nedenle kazanmaya devam ediyoruz” dedi.

Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı - Mus 16 04 2023 mus kadin burosu4 1

‘Bizim iktidarımız kadın iktidarı olacak’

Konuşması sürekli “Jin, jiyan, azadî” sloganı ile kesilen Uçar, “Kadınlarla birlikte Serhat bölgesinde en çok erkek arkadaşlarımız bu sloganı atıyor. Biz kadınların emeğine sağlık bu bizim başarımızdır. Bu iktidar en çok kadın ve Kürt düşmanlığı yapıyor. Biz özellikle kadın katliamlarının cezasızlıkla sonuçlanması karşısında erkekleri, failleri affeden bu iktidara diyoruz ki; kadın ihtisas mahkemeleri kuracağız ve bu yargılamaları erkek adaletle değil, gerçek adaletle, kadın adaletiyle yapacağız. Bunun için kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini hem koruyan hem güvende tutan, kadınların sesi, sözü olacak bir kadın bakanlığı kurmayı iddia ediyoruz ve bunu kuracağız. Yeşil Sol Parti iktidarı bizim için kadın iktidarıdır. Kadın kazanımlarını koruyacağız ve büyüteceğiz” diye konuştu.

Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı - Mus 16 04 2023 mus kadin burosu5

Konuşmaların ardından Kadın Seçim Bürosu’nun açılışı Uçar ve Barış Anneleri tarafından yapıldı. Açılış halaylarla sona erdi.

Heyet, bugün Bitlis’in Güroymak, Tatvan, Hizan ve Bitlis merkezde halkla buluşarak, Serhat gezisini sonlandıracak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Muş’ta kadın seçim bürosunu coşkuyla açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir