Yolu yapılmayan vatandaşa, belediyeden yanıt: Yatırım yok, elimizde tek loder kepçesi var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Kurubaş Mahallesi’nde 3 yıl önce uygulanmaya başlanan Çevre Yolu ve Civarı Kuzey Edremit Etabı 18’inci madde İmar Uygulaması mahalle sakini Dündar Yeter’in evini de kapsamına aldı. Evi satıp farklı bir civarda ev inşa eden Yeter’in, evinin yolu tüm çabalarına rağmen bir buçuk yıldır yapılmıyor.

Van’ın Edremit İlçesine bağlı Kurubaş Mahallesi sakinlerinden Dündar Yeter’in evi 2020 yılında Çevre Yolu ve Civarı Kuzey Edremit Etabı 18’inci madde İmar Uygulaması kapsamına giren evlerden biri. Yeter, evi 18’inci madde kapsamına alındıktan sonra evini satarak Kurubaş Mahallesi’nde kendine yeniden bir ev inşa ediyor. Evi için belediyeden yol yapımı talebinde bulunan Yeter, sayısız dilekçe vermesine rağmen sonuç alamıyor.

Tüm ısrarları sonucunda belediyeden, “Ben senin evin için gelmem. Senden daha acil yapılması gereken yollar var. Zaten belediyede yatırım yok,” cevabını alıyor. Yerel seçimlerinden yaklaştığını hatırlatan Yeter, “Dört ay sonra yerel seçim var. Benim de kapımı çalacaklar. Ben oy vereceğim gidip benim oyumla o koltukta oturacaklar. Kayyım da olsa bana hizmet etmek zorunda,” sözleriyle tepki gösteriyor.

Yolu yapılmayan vatandaşa, belediyeden yanıt: Yatırım yok, elimizde tek loder kepçesi var! - WhatsApp Image 2023 09 06 at 15.42.53 2

‘Belediyede bir tane tek mi loder kepçe var?’

Yeter, taşındıktan hemen sonra yol yapımı için belediyeye başvuruda bulunuyor. Kendilerine, elektrik abonesi yaptıktan sonra yollarının yapılacağı söyleniyor. Elektrik abonelerini yaptıktan sonra yol yapımı için tekrar başvuru yapan Yeter’e, “Bizi hiçbir şekilde zorlamayın, kıştır. İlkbaharda yolu yapacağız,” şeklinde cevap veriyorlar.

Yolun ilkbaharda yapılacağını düşünerek bu yanıtı sorun etmediklerini belirten Yeter, komşularının arazisinin yol olarak kullandıklarını ve mahallelerinde yaşayan bütün komşularının arazilerinin bir başkasının adına geçtiğini söylüyor. Yol yapımı için sıraya alındıklarını aktaran Yeter, ilkbaharda verdikleri dilekçeye ise şu yanıtı alıyorlar: “Size bu sene gelemeyiz. Tek bir tane loder kepçemiz var. Sizde 33’üncü sıradasınız.”

Üç ay sonra sıralarını sorgulamak için yeniden dilekçe verdiklerinde ise herhangi bir değişiklik olmadığını öğrenen Yeter, “Üç ay geçti. Üç ayda 33’üncü yola sıra gelmez mi?” diye sordu.

Yolu yapılmayan vatandaşa, belediyeden yanıt: Yatırım yok, elimizde tek loder kepçesi var! - WhatsApp Image 2023 09 06 at 15.42.53 1

Belediyeden, vatandaşa: Belediyede yatırım yok!

Belediyede sorunlarını çözemedikleri için Valiliğe başvuruda bulunuyorlar. Valilik sorunu belediyeye ilettiklerini ve onların çözeceğini söylüyor. Belediyenin sorun kayıtsız kaldığını aktaran Yeter, “Edremit Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğüne gittik. Belediye Başkan Yardımcısı, ‘Ben senin evin için gelmem. Senden daha acil olan yollar var’ diyor. Ancak bir evde olsa bu hizmeti yapmak zorundalar. Sonuçta o makamlarda bu hizmetleri verebilmek için oturuyorlar. Komşumuz artık kullandığımız yolunu kapattı. Bir ay önce belediye bana küçük bir kepçe gönderdi ve işini bununla gör dedi. Kepçe şoförü ise bu kepçeyle bu yolu yapamayacağını belirtti. Adam üç kepçe vurdu yolu yarıda bırakıp gitti. ‘Dozer gönderin’ diyorum belediyeye. Başkan Yardımcısı ‘Valla belediyede yatırım yok. İstediğin dozeri de sana gönderemem kusura bakma’ diyor. Ev yolumuz yok bir torba un alıyoruz 500-600 metre ileride, yolda bırakıp sırtımıza alıp getiriyoruz,” diyor.

 

‘Millete, hizmet sıfır’

 

Mahallede yaşadıkları yol sorunun yanı sıra kanalizasyon ve sağlık merkezlerinin de olmadığını belirten Yeter, “18’inci maddeyle milleti birbirlerine düşürdüler. Şimdi dört ay sonra seçim var, benim kapımı çalacaklar. Bana yardımcı ol diye ben sana oyumu vereceğim, sen gidip o koltukta oturacaksın. Onlara verdiğim oy haram olsun. Bir buçuk yıldır yol yapımı için uğraşıyoruz. Millete, hizmet sıfır. Belediyede kim olursa olsun, kayyum da olsa hizmet etmek zorunda. Van Gölünü, Çiçekli Sahilini paylaşıyorlar sürekli. Belediye Başkanı önce gelsin ilçesine bağlı mahallelerin sorunlarını dinlesin,” çağrısında bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yolu yapılmayan vatandaşa, belediyeden yanıt: Yatırım yok, elimizde tek loder kepçesi var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir