YSP Hakkari: Halkın ortaya koyduğu iradeye saygı duyun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de gümrük oylarının eklenmesiyle Yeşil Sol Parti’nin 3’te 3 yaptığının kesinleştiğini belirten Abdullah Zeydan, “Halkın ortaya koyduğu iradeye saygı duyun” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Hakkari’de 3’te 3 yaptı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 200 oyla yüzde 64,05; AKP, 29 bin 357 oyla yüzde 19,75; CHP, 9 bin 915 oyla yüzde 6,67 aldı. Böylece Yeşil Sol Parti’nin adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kentin yeni milletvekilleri oldu. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 109 bin 148 oyla yüzde 72,32; Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan 37 bin 188 oyla yüzde 24,64; Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan 4 bin 139 oyla yüzde 2,74; seçim öncesi adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce ise 458 oyla 0,30 oy aldı.

Gümrük oylarının etkisi

Yeşil Sol Parti’den vekil seçilen Öznur Bartın, HDP PM üyesi Abdullah Zeydan ve HDP Gever İlçe Eşbaşkanı Şoreş Diri, seçim sonuçlarına dair Yüksekova’da bulunan seçim irtibat bürosunda açıklama yaptı. Hakkari’de 3 vekil çıkardıklarını ifade eden HDP PM üyesi Abdullah Zeydan, kent sakinlerine teşekkür etti. Karara saygı duyulması gerektiğini belirten Zeydan, “Hakkari genelinde Yeşil Sol Parti 95 bin 300, AKP de 29 bin 48 oy almıştır. Hakkari halkının bu iradesi Yeşil Sol Parti’ye 3 milletvekili kazandırmıştır. Gümrüklerden AKP’nin 29 bin 48 oyuna bin 978 oy, Yeşil Sol Parti’ye de 438 oy ilave edilmiştir. Gümrük oylarıyla birlikte Yeşil Sol Parti 95 bin 742, AKP 31 bin oya ulaşmıştır” diye konuştu. 

Yeşil Sol Parti’nin gümrük oylarıyla birlikte 2 bin 800 farkla 3 milletvekili elde ettiğini söyleyen Zeydan, “Tüm ilçe seçim kurulu başkanları ve yetkililerine ıslak imzalı tutanaklara sadık kalmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bu oyların toplamında herhangi bir değişikliğe gitmeyi ve AKP lehinde artışa gitmeyi ne bu halk, ne hukuk, ne de adalet kabul eder. Hakkari halkının ortaya koyduğu bu iradeye herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka inanan herkesin bu karara saygı göstermesini istiyoruz. Hakkari halkının iradesini yok sayan, ayaklar altına alan yaklaşımlar ve girişiminde bulunmamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSP Hakkari: Halkın ortaya koyduğu iradeye saygı duyun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir