Yüksekova’da kayyıma tepki: Karla kaplı yolları temizlemeseler daha iyiydi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyımla yönetilen Yüksekova Belediyesinin, karla kaplı yolları önemsiz bir şekilde temizlemesine tepki gösteren yurttaşlar, gönderdikleri video ve mesajlarda  “Temizlemeselerdi daha iyiydi. Kayyım gelsin baksın aracı bu yoldan çıkabilecek mi” dedi. 

Hakkari ve ilçelerinde son iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kayyım tarafından yönetilen Hakkari’nin Yüksekova ilçe belediyesi, kar yağışının durmasına rağmen halen birçok mahallenin yolu ulaşılama açılmadı. Yine kent genelinde 6 köy 28 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Hakkari İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışmalarının başladığı belirtildi. 

Temizlenen yoldan araç geçemiyor 

Kayyım tarafından yönetilen Yüksekova belediyesine bağlı Fen işleri müdürlüğü kar temizleme çalışmalarını usule uygun yapmadığı ve araç geçişi yerine insan geçişi olabilecek kadar temizlik yaptığı görüldü. 

‘İlgilenmediler’

Esenyurt mahallesinde oturan yurttaşlar sanal medya hesaplarından Mezopotamya Ajansı’na (MA) ulaşarak kayyıma bağlı ekiplerin yaptığı temizlik çalışmalarına tepki gösterdi. Mahallenin, 1206 nolu sokakta oturan yurttaşlar, “Az önce kepçeyle yol temizlemesi yapıldı, yapılmasaydı daha iyi olurdu. Ne muhtar ne de belediye ilgilenmiyor. Kaç kez şikayet ettik, ilgilenmediler. Allah kabul etmesin…” mesajını göndererek tepki gösterdi. 

‘Kayyım gelsin bakalım yoldan geçebilecek mi’ 

Aynı mahalleden video gönderen ve isminin geçmesini istemeyen yurttaş ise çektiği ve MA’ya ulaştırdığı video ile tepkisini dile getirdi. Videoda yurttaşın, “Belediye başkanı gelsin baksın aracı bu yoldan çıkabilecek mi? Eğer çıkarsa hakkı var. Allah kabul etmesin. Kepçe adeta karı getirip yola bırakmış. Hangi araç bu yoldan çıkabilecek” dediği görüldü. Yine videoda yoldan geçen başka bir yurttaş ise, “Temizlemeselerdi daha iyiydi. Bu nasıl bir kar temizleme çalışmasıdır. Böyle mi yol temizlenir” dedi. 

Tepki gösteren yurttaşların kaldığı Esenyurt mahallesi belediyenin arka tarafında bulunuyor. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksekova’da kayyıma tepki: Karla kaplı yolları temizlemeseler daha iyiydi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir