Zilan Deresi’nde çıkan kemiklere dair dosya 3 savcı gezdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu katliamın yaşandığı Zilan Vadisi‘nde bulunan insan kemiklerine dair hazırlanan ihbar dosyasının bir ayda 3 farklı savcıya gittiği öğrenildi. 

Van’ın Erciş ilçesinde bulunan ve 1930’da binlerce Kürt’ün toplu bir şekilde katledildiği Zilan Vadisi’nde dere üzerine inşa edilen Koçköprü Barajı’nda su seviyesinin düşürülmesi üzerine 12 Aralık 2022’de çok sayıda insan kemiği ortaya çıkmıştı. Van Barosu İnsan Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Van Tarihi Eserleri Koruma Araştırma Geliştirme Derneği (ÇEV-DER), bunun üzerine 22 Aralık’ta bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.  

Avukatlar, inceleme ve bulgular sonucunda aynı gün kıyıya vuran kemiklerin toplatılması ve incelemesi için Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Aradan geçen süreye rağmen kemiklerin koruma altına alınıp, inceleme başlatılmadığı öğrenildi. 

Ayrıca hazırlanan ihbar dosyasının ise bir ayda 3 farklı savcılığa gittiği kaydedildi. Dosyanın en son “terör” savcılığına teslim edildiği aktarıldı. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zilan Deresi’nde çıkan kemiklere dair dosya 3 savcı gezdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir