Zilan Katliamı için kanun teklifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti, Zilan Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla Meclis’e verdiği kanun teklifinde, 13 Temmuz’un “Anma ve Yas Günü” olarak kabul edilmesini istedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Van’ın Erciş ilçesinde bulunan Geliyê Zîlan’da (Zilan Vadisi) 13 Temmuz 1930 tarihinde gerçekleşen katliamın yıl dönümü dolayısıyla Meclis’e kanun teklifi verdi. Teklifte, her yıl 13 Temmuz’un “13 Temmuz Anma ve Yas Günü” olarak kabul edilmesi istenerek, “Katliamların yaşanmaması ve benzeri girişimlerinin önüne geçmek için ciddi bir yüzleşme ve toplumsal farkındalığın yaratılması amaçlanmaktadır” denildi.

‘Katliamda on binlerce Kürt katledildi’

Teklifin gerekçesinde, katliamda yaşananlara yer verildi. Teklifte, onbinlerce Kürt’ün öldürüldüğüne işaret edilerek, “Onlarca yıl yasak bölge ilan edilen Zilan’da bugün de acılar halen tazeliğini korumaktadır. Katliamın dehşeti hala nesilden nesile aktarılmakta ve yeni nesiller bu trajedinin hikayeleriyle büyümektedir. Türkiye’de toplumsal barışın kalıcı olarak sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve böyle olası katliamların yaşanmaması için hatırlanıp yüzleşilmesi şarttır. Böyle bir anma ve yas günü ilan edilerek; benzeri katliam girişimlerinin önüne geçmek için ciddi bir yüzleşmeyle toplumsal farkındalığın yaratılması amaçlanmaktadır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zilan Katliamı için kanun teklifi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir