Zozan Özgökçe yazdı: Van Edremit Belediyesi bizimle eğlenir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediyesi Merit Otel önünde yapılan eylem ve halkın itirazı üzerine bir açıklama yapmış. Açıklamada; Merit otelin önündeki inşaata ve gölün doldurulmasına karşı çıkanların kötü niyetli olduklarını beyan etmiş. 

Bu konuda sempozyum yaptıklarını, Van Gölü Havza Koruma İzleme Raporu Eylem Planı ve Uygulama Programı’nı uygulandıklarını, göl kenarındaki ahırların yıkıldığını ve mücavir alana taşındığını, göl süpürme aracı alındığını hatta gelecek nesillere temiz bir Van Gölü bırakmayı amaçladıklarını yazmışlar. 

Ya siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Bizi gerizekalı mı sanıyorsunuz? 

Ruhsat alınmadan yapıya başlanması kaçak yahut ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapılması durumunda 3194 Sayılı Yasa’nın 32. maddesi uyarınca yerel idarelerce yıktırılır ve aynı Yasa’nın 42. maddesi gereğince de yapı sahibine ve yükleniciye ceza yaptırımı uygulanır. Belediye Yıkım kararınınuygulandığı hallerde yıkıma ilişkin masrafları da yapı sahibinden tahsil edebilecektir. Kaçak yapı yapanlara da hapis ve para cezası verilir. 

Sen belediye olarak ne yapmışsın? 

Ceza kesmişsin ve savcılığa suç duyurunda bulunmuşsun. İyi de biz basın açıklaması yaparken bile inşaat devam ediyordu.Vatandaş olarak suç duyurusunda bulunan arkadaşlar var. CİMER’den ben de dâhil şikâyet ettik. Bizden bir fazla ne yaptın? 

Para cezası kestin sadece. O da bir belge görmedik. Açıklamada belge falan sunulmuş da değil. 

İnşaata ve Van Gölüne dolgu yapılmasına itiraz eden Van Emek ve Demokrasi  Platformu ile halkın basın açıklamasına 3 koca otobüs dolusu polis, bir TOMA gelmişti. İnşaatı bizden korumak için gelmişlerdi. Aynı polis gücü neden YIKIM ve DOLGU için Van Gölünün kenarına gitmiyor?

Ayrıca Edremit Belediyesinin eski pratiğine bakalım. AquaPark’ta kaçaktı, Bisiklet Cafe de kaçaktı. Ne durumdalar şimdi? Hepsi faal. 

Yoksulların ahırlarını yıkmakla övünüyorsun da, zenginlerin kaçak yapılarını neden yıkmıyorsun? 

Bu mu müdahale?

Kim Kötü Niyetli sadece sonuca bakınca bile görülüyor. Kötü niyetli olan sizsiniz, Van Gölünü korumayan hatta bozan da sizsiniz.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zozan Özgökçe yazdı: Van Edremit Belediyesi bizimle eğlenir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir