10. sırada yer alan Erzurumspor Teknik Direktörü: Yasaklara rağmen başarılıyız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol 1. Lig’in 8 haftası geride kaldı. Transfer tahtasını bu yıl da açamayan Erzurumspor, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Maçlarda 8 gol atarken 5 gol yedi. Toplam 10 puan toplayan Erzurumspor, ligde 10. sırada bulunuyor.

Transfer yasağı bulunan Erzurumspor Teknik direktörü Hakan Kutlu ile Ankara Keçiörengücü maçı öncesi Duvar’dan Emrullah Bayrak ile konuştu. Erzurumspor, ligin 9. haftasında evinde Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek. Şubat 2023’te göreve gelen Kutlu, sezon başında kamuoyu ve taraftarların birçoğunun takım hakkında olumsuz düşüncelere sahip olduğuna dikkat çekti.

Geçen sene takımın çok iyi bir sezon geçirmediğini anlatan Kutlu, şöyle devam etti: “Kümede kalma döneminde aslında çok büyük bir hikâye yaşandı. Stadımız, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar görmesi nedeniyle kapandı. Hiç iç saha maçı oynayamadık. Kendi sahamızdaki maçları dahi dışarıda, deplasman maçı gibi oynadık. Büyük sıkıntılar içinde otel otel gezdik. Oyuncular çok büyük bir iş başarmışlardı.”

10. sırada yer alan Erzurumspor Teknik Direktörü: Yasaklara rağmen başarılıyız - Erzurumspor hakan kutlu

‘Dört transfer ile ilk ikiyi kovalayabiliriz’

İlk başlarda takıma çok fazla güven duyulmadığını ifade eden Kutlu, “’Bu başarının daha çok tesadüf olduğunu, önümüzdeki sene için transfer tahtası açılmazsa çok kötü durumlara düşebileceğimizi, hatta maç dahi kazanamayacağımızı’ yazanlar oluyordu. Tabi ki, transfer yasağının kalkmasını çok istiyorduk. Yönetim tarafından bunun için çok büyük bir çaba sarf edildi ama sorun aşılamadı. İnşallah devre arasında gerçekleşir. Transfer yapma imkânı doğarsa zaten bu takıma en fazla 4 tane transfer yapacağımızı söylemiştim. Dört transfer ile ilk 7 içerisinde yer alıp ilk ikiyi de kovalayabiliriz. Transfer tahtası açılmasa da iyi futbol oynayıp ligi iyi yerlerde bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Takım kamuoyunun beklemediği bir başlangıç yaptı’

“Gelinen noktada transfer açılmadı ama takımımız lige gerçekten bizim beklediğimiz ama kamuoyun beklemediği bir giriş yaptı” diyen Kutlu, şöyle devam etti: “Alınan sonuçların yanında oynanan futbol çok önemli. Herkesi tatmin eden bir oyun var. Herkes hem işin defansif hem ofansif yönünü çok iyi yapan, mücadele gücü üst düzeyde bir takım görüyor. Takımın, kamuoyunun beklentisinin üzerinde bir görüntüsü var. Aslında çok zor bir fikstürle başladık. Ama hem oynanan futbol hem alınan sonuçlar bizi de kamuoyunu da tatmin etti. İnşallah oyuncularım yine bu şekilde özveriyle çalışıp devre arasına kadar toplayabileceğimiz kadar puanları toplayıp devre arasından sonraki süreci değerlendireceğiz.”

‘Yasağın kalkacağına inanıyorum’

Transfer tahtasının açılma ihtimalini sezon başında çok yüksek gördüğünü dile getiren Kutlu, “Ama mali açıdan bir takım için bir şehir için büyük rakam gözükmese de 4,5 milyon euro önemli bir rakam. Devre arasına kadar takımımızın bu görüntüsü devam ettiği, insanların ilgisini çekebildiğimiz sürece transfer yasağımızın açılacağını düşünüyorum. İnsanları, bir üst lig için puan olarak umutlandırabilirsek transfer yasağımızın kalkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Taraftar sayısı az’

Taraftar sayısının beklentinin altında olduğunu dile getiren Kutlu, “Fakat az sayıda gelen taraftarımız müthiş destek veriyor. Skor ne olursa olsun takımlarını bir dakika bile yalnız bırakmadılar. Bu güven duyguları devam ettiği sürece ben takımın da onlara yakışan şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Sonuç ne olursa olsun bu takımın yanında olmaları bizim için çok önemli çok değerli” dedi.

Hakemlerin yaptığı hataların, video yardımcı hakemden (VAR) dönmesi gerektiğini belirten Kutlu, VAR’da hata yapma lüksünü kabul etmediğini, orada art niyet aradığını vurguladı. Hataların VAR’dan dönmemesinin herkes için sıkıntı olduğunu dile getiren Kutlu, her konuda olduğu gibi onların da yaptığı hataların karşılığını göreceğini inandığını kaydetti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
10. sırada yer alan Erzurumspor Teknik Direktörü: Yasaklara rağmen başarılıyız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir