30 yıl sonra cezaevinden çıkan tutuklunun deprem acısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ramazan Nazlıer, cezaevinden çıktı.

Ramazan Nazlıer, 1992 yılında “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” iddiasıyla Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Mezapotamya Ajansı’nın haberine göre Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Ramazan Nazlıer’e müebbet hapis cezası verildi.

Nazlıer 30 yıllık cezaevi yaşamı boyunca Diyarbakır, Antep, Erzurum, Bingöl, Kırıkkale ve son olarak İzmir Kırıklar Cezaevi’nde kaldı.

Kuzeni depremde hayatını kaybetti

Nazlıer, 24 Eylül 1996 yılında Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde yaşanan katliamda da saldırıya uğradı. Bu saldırıdan ağır yaralanan Nazlıer, uzun süre tedavi gördü.

20 yaşında girdiği cezaevinden 50 yaşında çıkan Nazlıer, çıkışıyla ilgili şunları söyledi:

“İlk çıktığımda özgürlük kokusunu hissettim. Gerçekten çok güzel bir duygu yaşatıyor. Ama birçok arkadaşım da cezaevinde kaldı. Bu durum biraz sevincimi buruklaştırdı. Arkadaşlarımızın da özgürlüklerine kavuşacağına inanıyorum. Ancak o zaman sevincimizi tam anlamıyla yaşayabileceğiz. Depreme çok üzüldük. Benim de ailem bu depremden zarar gördü. Kuzenim Hatay’da yaşamını yitirdi. Cezaevinde insan daha çok üzülüyor, çünkü elinden bir şey gelmiyor. Yani diyorsun bende orada olsam en azından bir taşı da ben kaldırırdım. Ya da elimden ne geliyorsa. Çünkü böylesi dönemlerde herkesin dayanışmaya, yardımlaşmaya ihtiyacı var.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 yıl sonra cezaevinden çıkan tutuklunun deprem acısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir