30 yılın ardından 3 tutsak daha tahliye edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 30 yıllık tutuklular Nizam Algünerhan, Seyfettin Bahar ve Nevzat Öztürk tahliye edildi.

Bolu F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan 30 yıllık tutuklu yazar Nizam Algünerhan, Seyfettin Bahar ve Nevzat Öztürk tahliye edildi. 9 yıldır cezaevinde bulunan Ağrı Adalet Komisyonu Eş Başkanı Osman Aslan da tahliye edildi.  İdare ve Gözlem Kurulu(İGK) tarafından, Seyfettin Bahar ve Osman Aslan’ın 3, Nizam Algünerhan 2 ve Nevzat Öztürk 1, olmak üzere tahliyeleri engellendi.  Cezaevinde tahliye olan tutukluları aile ve akrabaları yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Sözcüsü Besra İşseven, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Dilek Sönmez karşıladı.  

30 yılın ardından 3 tutsak daha tahliye edildi - 30 yillik 4 tutuklu1

‘Hayallerine ortak olacağım’

Burada kısa bir konuşma yapan Nevzat Öztürk, yakınları ile bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, bir yanının da mutsuz olduğunu söyledi. Cezaevinde geride bıraktığı arkadaşlarının kendisinde buruk bir mutluluk yarattığını ifade eden Öztürk, “Arkadaşlarımı burada geride bıraktığım için çok üzgünüm.  Cezaevinde bulunan arkadaşlarımın hayallerini mücadelelerini her zaman ortak olacağım. Bu kadar insanın beni karşılaması duygulandırdı. İçerde nasıl bir mücadele verdiysem dışarıda da bu mücadeleyi devam edeceğim” diye belirtti.

Mücadele vurgusu

Seyfettin Bahar ise, tahliye olmasının kendisini sevindirmediğini söyledi. Cezaevinde kalan arkadaşlarının kendisine yarım bir sevinç yaratığını ifade eden Bahar, “Bu tahliyelerin devamı da gelecektir. İçerde ve dışarıda bu mücadele devam edecektir. Bu mücadele devam edecektir” dedi.

‘Çalışmaya devam edeceğim’

Osman Aslan da, içerde yatalak hasta arkadaşlarının olduğunu belirterek, bu tutukluların tahliye edilmediklerine dikkat çekti. Aslan, “Maalesef böyle bir zihniyetle karşı karşıyayız. Cezaevinde tek başına yaşamını sürdüremeyen arkadaşlarımız var.  Şuan içerde arkadaşlarımın verdiği mücadeleye baktığımda dışarıyı göremiyorum. Ben yaşadığım sürece halkım hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Direniş vurgusu

Nizam Algünerhan ise, fiziki olarak sadece cezaevinden çıktığını söyledi. Cezaevinde kendi onur ile çıkmanın önemli olduğunu belirten Algünerhan, “Önemli olan kendi yüreğimizde bu direniş yaşatmak. İçerde kendi umudumuzla direnerek çıktık” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 yılın ardından 3 tutsak daha tahliye edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir