6 yaşındaki çocuğa istismar davasında karar yine çıkmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 yaşındaki kız çocuğuna istismar davası 17 Temmuz’a ertelendi.

Hiranur Vakfı‘nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel‘in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirmesi ve H.K.G’nin cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davada bugün karar çıkmadı. Dava, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek 17 Temmuz’a ertelendi.

İstanbul’da Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklu, anne Fatıma Gümüşel ise tutuksuz yargılanıyor.

30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
6 yaşındaki çocuğa istismar davasında karar yine çıkmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir