Ağrılı esnaf EDAŞ’ın ‘vurgununa’ karşı eylem yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrılı esnaf Aras/Edaş’ın uygulamaları ile haraç kesip, keyfi davranmasından yıldığını belirterek, sokağa inerek eylem yaptı, kepenk indirdi ve yol kapattı.

Ağrılı esnaf Aras Edaş’ın uygulamalarına karşı eyleme geçti. Aras Edaş’ın dijital saat uygulaması ile haraca bağladığı vatandaş yetkililerin duyarsızlığı karşısında çareyi kepenk indirip yol kesmekte buldu. ARAS/EDAŞ’ın pilot bölge olarak seçtiği ve 100 bin saatin dönüşümle dijital fatura sistemine geçeceğini ilan ettiği çalışmalar sonucunda, dönüşümle birlikte astronomik oranlarda fatura gelen vatandaşlar yetkililere seslerini duyuramıyorlar.

Haksız kazanç!

Ağrı’da elektrik alt yapısının uygun olmaması nedeni geçilen sistemle haksız kazanç elde ettiği deşifre olan Aras dijital vurgununa devam ederek halkı soyuyor. Alt yapı eksikliği nedeni ile haksız kazanç elde edildiğini personelinin dahi itiraf ettiği kurum vurgun faturalarının ödenmeden yapılan şikayetleri de dikkate almıyor. Tesisatının incelenmesi sonrası birçok aboneye geri ödeme yapmak zorunda kalan Edaş sırtını yasladığı AKP Hükümetince korunmanın keyfiliğini sürdürerek Ağrılıları soymaya devam ediyor.

Bugün Eski Van Caddesi’nde dönüşüm için çalışmalarına başlayan Aras Edaş’ın mafyatik taşeron firmasının elektrikleri kesmesi üzerine Cadde esnafının tepkisi ile karşılaştı. Eski Van Caddesi esnafları dönüşüm çalışmalarına izin vermeyerek Ağrı’da yaşanan dijital vurgunun önüne geçmek için eylem yaptı.

Dijital saat uygulaması ile faturalara yansıyan astronomik rakamlar neticesinde vatandaştan tükettiği enerjinin 10-12 katı fazla tahsilat yapan firmanın bu haksız kazancı ve vurgun politikası karşısında daha fazla duyarsız kalmayan cadde esnafı Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı dahil tüm resmi kurumların kapılarını çalarak çözüm arayışına girdi. (Ağrı04haber)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrılı esnaf EDAŞ’ın ‘vurgununa’ karşı eylem yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir