Van’da Yeşil Sol kadın seçim bürosunu açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti, Van’da “jin jiyan azadi” sloganlarıyla kadın seçim bürosunu açtı.

Partilerin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’ na (YSK) bildirilmesi ardından Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) hız kesmeden seçim bürolarının açılışını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Van'da Yeşil Sol kadın seçim bürosunu açtı - v 10 04 2023 van yesil sol kadin burosu3

Yeşil Sol Parti Van İl Örgütü, İpekyolu Bostaniçi Mahallesi’nde kadın seçim bürosu açtı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen açılışa, TJA aktivistleri, DBP ile HDP İl ve ilçe yöneticileri katıldı. Açılış öncesi davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek, “jin jiyan azadi” sloganları atıldı.

Kadın mücadelesi

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından Yeşil Sol Parti Van İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, ağır tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı selamlayarak konuşmasına başladı. AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını kaydeden Uzunay, buna karşı  kadın mücadelesinin büyümeye devam ettiğini söyledi. “Jin jiyan azadi” felsefesinin kapitalist sisteme karşı yeni bir alternatif yarattığını söyleyen Uzunay, kadın mücadelesinin kazanacağını belirtti. Yeni bir süreçten geçtiklerini ve 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yapan Uzunay, “Bu seçimlerle birlikte kadın mücadelesi kazanacak. Biz Yeşil Sol Parti olarak,  bu seçimlerde barış, demokrasi, özgürlük ve adaleti sağlamak için güçlü bir şekilde seçimlerde galip geleceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından Barış Anneleri Meclisi, “jin jiyan azadi” sloganlarıyla  mor kurdeleleri keserek kadın seçim bürosunu açtı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Yeşil Sol kadın seçim bürosunu açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir