1. Haberler
  2. Özel
  3. AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya bu kez de eleştiri yapanları hedef aldı: İftiracı alçaklar

AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya bu kez de eleştiri yapanları hedef aldı: İftiracı alçaklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de 7 yıl önce toplu tecavüze maruz bırakılan ve sanıkların 8 ayda tahliye edilmesinin ardından intihar eden E.Y.’nin olayında sanıkların avukatı olan AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya bu kezde kendilerini eleştirenleri hedef aldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı Köyü’nde 2016 yılında 11 yaşındaki E.Y., Veysi Yılmaz Zahir Yılmaz ve Nihat Yılmaz tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’nun zanlıların DNA’ların tespit edilemediği yönündeki raporu gerekçe göstererek E.Y.’nin beyanları ve HTS kayıtlarına rağmen zanlıları 8 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Sanıkların serbest bırakılmasından 11 gün sonra E.Y. intihar etti. Annesi de bu süreçte beyin kanaması geçirerek vefat etti.

Olayın basına yansımasından sonra sanıkların avukatı da AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya olduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili kamuoyunda yaşanan tepkiler üzerine Zeydin Kaya sosyal medya hesabında açıklama yayınladı. Kendisini eleştirenleri hedef alan Kaya, kendisi hakkında dile getirilen iddiaları da reddetti.

 

Sanıkların suçsuz olduğunu iddia etti

 

“Çocuk istismarı asla kabul edilemez ve affedilemez bir suçtur. Esra kızımıza yönelik yaşanan olayı lanetliyorum… Gerçek faillerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılacağına da inanıyorum.” Diyen Kaya, yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştirilere ise tepki gösterdi.  Kaya, “Şahsıma yönelik olarak, 20 yılı aşkın süredir, onurla yürüttüğüm avukatlık mesleğim üzerinden, siyasi görüşüm sebebiyle çok çirkin ve alçakça bir linç kampanyası yürütülmektedir. Her şeyden önce; ‘Hakkari’de 11 yaşında bir kız çocuğuna 3 kişi tecavüz ediyor ve AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya avukatları oluyor ve serbest bırakılıyor’ iddiası külliyen yalan ve alçakça bir iftiradır. Adı geçen olay 2016 yılında meydana gelmiştir. Sanıkların tutuklanması, dosyaya Adli Tıp ve Uzmanlık Raporlarının girmesi, sanıkların serbest bırakılmaları, kızımız Esra’nın acı verici ölümü dahil tüm olaylar 8 ay içerisinde olmuş ve o süreçte dosyayla şahsımın hiç bir ilgisi, bilgisi uzaktan yakından bulunmamaktadır. Aradan 6 yıl geçtikten sonra, sanıkların tarafıma başvurmaları üzerine, dosyada daha önce bulunan Adli Tıp ile Uzmanlık Raporlarında da geçtiği üzere, sanıklardan rızaları ve talepleri ile alınan DNA profillerinin mağdurdan alınan DNA profilinden farklı olması, raporlarda başka kişileri şüpheli gösterir bilimsel verilerin bulunması ve çok sayıda somut delil karşısında, masum olduklarına kanaat getirdiğim üç insanın da haksız yere ceza almaması için 2022 yılı Ocak ayında savunma görevini üstlendim” dedi.

Linç kampanyası yürüten zavallılar

 

Eleştirileri linç kampanyası olarak değerlendiren Kaya şunlara dikkat çekti: “Linç kampanyası yürüten zavallıların hiç biri ortada yokken, özellikle ve ısrarla Esra kızımızın gerçek suç faillerinin ortaya çıkarılması için gerekli tüm çabaları ortaya koydum. Şüpheli olduklarına kanaat getirdiğim kişilerin isimlerini dosyaya sundum. Adli Tıp ve uzmanlık raporları, deliller ile durumu izah ettim. Duruşma tutanaklarında bu savunmalarım, vicdanlı ve ilkeli bir avukat olarak net bir şekilde mevcuttur. Olay bundan ibarettir. Bütün bu süreç boyunca, linç kampanyası yürüten yalancıların söylemlerinin aksine, AK Parti İl Başkanı da değildim. 9- 2023 Nisan ayında gururla ve onurla AK Parti İl Başkanlığı görevini üstlenmekle birlikte mesleki faaliyetlerime ara vermiş ve dosyadan da çekilmiş bulunmaktayım. Elbette linç kampanyası yürüten iftiracılar, yalancılar ve algı operasyoncuları ile onların arkasındaki alçaklar hakkında gerekli yasal yollara başvuruda bulunup hukuk önünde hesaplaşacağız.”

 

Ne olmuştu

 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı Köyü’nde 2016 yılında 11 yaşındaki E.Y., Veysi Yılmaz Zahir Yılmaz ve Nihat Yılmaz tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Jinnews’in ortaya çıkardığı olay, geçtiğimi günlerde gazeteci Timur Soykan’ın açıklamalarıyla yeniden gündeme taşındı. Buna göre, ertesi gün yaralı olarak bulunan E.Y., köylüler tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki ilk ifadesinde cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyledi ancak zanlıların ismini vermedi. Bir ay sonra savcılığa ifade veren E.Y., faillerin ismini verdi. Gözaltına alınan zanlılar Veysi Yılmaz, Zahir Yılmaz ve Nihat Yılmaz, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’nun zanlıların DNA’ların tespit edilemediği yönündeki raporu gerekçe göstererek E.Y.’nin beyanları ve HTS kayıtlarına rağmen zanlıları 8 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Sanıkların serbest bırakılmasından 11 gün sonra E.Y. intihar etti. Annesi de bu süreçte beyin kanaması geçirerek vefat etti.

Sanıklara ilk yargılamada 42’şer yıl hapis cezası verildi, ancak tutuklama kararı çıkmadı. İstinaf mahkemesi davayı bozdu. Yeniden yapılan yargılamada 17 Temmuz’da görülen 9. celsede savcılık mütalaasını sundu. Sanıkların, “nitelikli cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. Davanın karar duruşması ise 3 Kasım’da görülecek.

 

Serhat News

 

Hakkari’de sistematik tecavüzle yaşanan trajedi: E.Y. intihar etti, annesi beyin kanaması geçirerek öldü

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya bu kez de eleştiri yapanları hedef aldı: İftiracı alçaklar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir