Bakan Dönmez: Maden’de yangın sürüyor, 15 işçiye ulaşamıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında yangının devam ettiğini ve bölgede 15 işçinin nerede oldukları hakkında fikirlerinin olmadığını söyledi.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TTK Amasra maden ocağındaki patlamanın akabinde bir galeride yangın çıktığını ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisinin azaltılmaya çalıştıklarını söyledi. Dönmez, “10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Bölgede incelemelerini sürdüren Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, her vardiyada görevli olan tahlisiye ekiplerinin müdahaleye başladığını aktardı.

Madende arama kurtarma yapmanın özel tecrübe gerektirdiğini ifade eden Dönmez, “Bizim ilk değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor. Patlama anıyla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın maalesef bir kısmını olay yerinde kaybetmiş olduk. Şu anda 15 arkadaşımız işletmedeki maden ocağında, aramalar hala devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar” dedi.

‘15 kişinin nerede olduklarını biliyoruz’

Arama çalışmasına katılan ekiplerin güvenli şekilde faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini anlatan Dönmez, “O açıdan biraz daha sabırla beklemek durumundayız. Tüm yetkili arkadaşlarımız aşağıda maden ocağında bu çalışmaları yürütüyor. Şehitlerimize rahmet diliyorum, yakınlarına Allah sabır versin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, bir gazetecinin madende bulunan 15 işçinin yerlerinin tespit edilip edilmediğine ilişkin sorusu üzerine, “15 kişinin nerede olduklarını biliyoruz. Patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli, yerlerini biliyoruz. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük yangın değil. Güvenli şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmı göçükler var. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz” cevabını verdi.

Serhta News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Dönmez: Maden’de yangın sürüyor, 15 işçiye ulaşamıyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir