Başak Demirtaş’ın adaylığıyla ilgili iddia: Mutabakat metninde yer almış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın seçimler öncesinde hem iktidara hem de CHP’ye dört maddeden oluşan bir mutabakat ilettiği ancak iki tarafından mutabakatı kabul etmediği iddia edildi.

 

 

KRT TV, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adaylık tartışmalarının perde arkasına ulaştı.

 

Başak Demirtaş, Ocak ayında “Partimiz uygun görürse İstanbul’dan aday olurum” demiş ve bu açıklama uzun süre kamuoyunun gündemini meşgul etmişti.

 

Ancak adaylık konusu resmiyet kazanmamıştı

 

KRT’nin edindiği bilgilere göre, Başak Demirtaş’ın “İstanbul’dan aday olabilirim” açıklamasında Selahattin Demirtaş’ın hem iktidara hem de CHP’ye gönderdiği mutabakat metninin yer aldığı öğrenildi.

 

Demirtaş’a yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre; Başak Demirtaş’ın bu çıkışından önce Selahattin Demirtaş dört maddelik bir mutabakat hazırladı. Mutabakatta yer alan maddelerin içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen kaynaklar, maddelerin “toplumun her kesimi tarafından kabul edilebilecek içerikte” olduğunu işaret etti.

 

İddialara göre, Demirtaş mutabakatın hem iktidara hem de CHP’ye iletilmesini istedi. Mutabakatı imzalayan tarafla uzlaşıya gidileceğini söyledi. Ancak mutabakat hem iktidar, hem de CHP tarafından kabul görmedi. Bu gelişmenin ardından Başak Demirtaş’ın adaylıktan geri çekildiği ileri sürüldü.

 

Söz konusu mutabakatta Demirtaş’ın kendisiyle ilgili herhangi bir talebinin yer almadığı da ifade edildi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başak Demirtaş’ın adaylığıyla ilgili iddia: Mutabakat metninde yer almış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir