Hozan Brader’den “Lê Şemlê” çıkışı: Kemalist bir partinin propagandası için kullanılması beni çok üzdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hozan Brader, aranjesi kendisine ait olan anonim Kürtçe “Lê Şemlê” şarkısının CHP’nin İBB adayı İmamoğlu için kullanılmasına “Kemalist bir partinin propagandası için kullanılması beni çok üzdü” sözleri ile tepki gösterdi.

 

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre bir kala mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu için Kürtçe bir uyarlama şarkı yapıldı.

 

Kimler tarafından seslendirildiği bilinmeyen “Lê Şemlê” adlı eserden uyarlanan şarkıda İmamoğlu’na yönelik övgü dolu sözler yer alıyor.

 

Videoda İmamoğlu’nun seçim çalışmalarından görüntüler ile halay çektiği anlara yer veriliyor.

Hozan Brader: Kürt müziğine müdahale etmesinler

 

Kürtçe anonim bir şarkı olan “Lê Şemlê”nin aranjesini yapan ve albümünde yer veren sanatçı Hozan Brader, hem müziğinin hem de Kürtçe şarkının seçim propagandası yapılmasına tepki gösterdi.

 

Rûdaw’a konuşan Hozan Brader, “Kürtçe anonim bir şarkı olan Lê Şemlê’yi uzun araştırma ve çalışmalar sonunda aranjesini yaptım. İstanbul merkezli Aydın Müzik tarafından çıkarılan albümümde yer aldı. Kemalist bir partinin propagandası için kullanılması beni çok üzdü” dedi.

 

Hozan Brader, şarkının kullanım hakkının da Aydın Müzik’e ait olduğunu hatırlatarak, “Bu klip yapılırken Aydın Müzik’ten izin alınmış mı bilmiyorum ama şarkıyı, Kürt müziğini bu şekilde kullanmaları da yazık olmuş” diye konuştu.

 

Sanatçı, “Kürtçe müziğe müdahale etmesinler, bu şekilde Türk partilerin hizmetine sunmasınlar. İmamoğlu’nu seviyorlarsa başka bir şarkı yapsınlar, topluma mal olmuş Kürt eserlerini kullanmasınlar” sözleri ile sitemini dile getirdi.

 

Hozan Brader’in seslendirdiği Lê Şemlê şarkısı Aydın Müzik tarafından 3 Eylül 2015’te YouTube’ta yayınlandı. Büyük beğeni toplayan şarkı Brader’den sonra birçok Kürt sanatçı tarafından da yeniden seslendirildi. (Rudaw)

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hozan Brader’den “Lê Şemlê” çıkışı: Kemalist bir partinin propagandası için kullanılması beni çok üzdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir