Van’da müzik ziyafeti: Katalonya Muzik Grubu ve Aryen KOM’dan ortak konser

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aryen KOM ve Katalonya Müzik Grubu ortaklığıyla düzenlenen konserde,  “Her zaman barış için bir araya gelmeyi diliyoruz” denildi.

 

Van’da Aryen KOM ve Katalonya Barış Müzik Grubu ortaklığıyla Hacıbekir Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konsere Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Edremit Belediye Eşbaşkanı Cemil Komi Muradiye Belediye Eşbaşkanı Hediye Sayıner de katıldı.

 

Katalonya Müzik Grubu Koordinatörü Paula Ten, “Katalonya adına herkesi selamlıyoruz. Katalonya özgürlük grubu ile 3 yıldır Aryen KOM ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Bugün 2 grup burada bu konseri gerçekleştiriyoruz. Şarkılarımız sizin şarkılarınız gibi acı, direniş ve barıştan bahsediyor. Sizlerin katılımından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok teşekkür ediyoruz ki Kürt halkıyla iletişime geçmişiz ve bu çalışmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Adından her iki grup şarkılarıyla sahnede yerini alırken, kitle coşkuyla eğlendi. Öte yandan Katalonya Barış Müzik Grubu Kürt mücadelesini anlatan bir şarkı da seslendirdi.

 

‘Çok dilli kültür çatısı altında bir araya geldik’

 

Müzik etkinliğinin sonunda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bugün tarihi bir gün. Bugünler tarihin başından beri yazılıyor. Bir yandan çok heyecanlı ve duygusalız. 9 yıl sonra buraya geldik. Çok dilli ve kültür çatısı altında bir araya geldik. Her iki gruba da teşekkür ediyoruz ki bizleri burada bir araya getirdiler. Dillerimizi anlamayabiliriz ama amacımız bir. Bundan kaynaklı mücadelemiz de bir. Katalonya’nın mücadelesi bizim mücadelemiz ile aynı. Acı ve direniş var şarkılarımızda. Bundan kaynaklı her zaman barış için bir araya gelmeyi diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Neslihan Şedal ardından Katalonya Barış Müzik Grubu’na plaket takdim etti.

 

Etkinlik alkışlarla son buldu.  (MA)

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da müzik ziyafeti: Katalonya Muzik Grubu ve Aryen KOM’dan ortak konser

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir