Adalet Bakanı Tunç açıkladı: İnfaz sisteminde değişiklik yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi’yle infaz sisteminin değişeceğini açıkladı. Tunç ayrıca, ‘casusluk’ suçuna dair düzenlemeler yapılacağını söyledi.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, istihbarat birimlerinin ihtiyacı doğrultusunda, ‘casusluk’ suçuna dair yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı. Tunç, infaz sistemi, Yargıtay seçimlerinin yöntemine dair de değişikliklere gidileceğini söyledi.

 

Yeni Şafak’ı ziyaret eden Bakan Tunç’un, 9. Yargı Paketi’ne yeni tip casusluk suçları için bazı maddeler konulacağını söylediği aktarıldı. Buna göre Tunç, şunları söyledi:

 

‘Yeni tip casusluk suçu için taslağımız var’

 

“TCK’daki casusluk suçu teknik olarak ‘bilgi ve belge’ üzerinden işlenebilen bir suç tipidir. Ancak geldiğimiz noktada çok daha farklı tekniklerle casusluk kavramı içinde kalabilecek suçlar işlenebilmektedir. Hatta bazı ülkeler veya organizasyonlar bu yeni tekniklerle başka ülkelerde operasyon yapabilmekteler. Ülkemizin böyle operasyonlara maruz kalmaması ve yeni tip casusluk suçlarının caydırıcı bir şekilde soruşturulup kovuşturulabilmesi için hazırlanmış bir taslağımız var. İstihbarat birimlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzenlemelerdir.”.

 

Tunç, 9’uncu Yargı Paketi’nde Ceza İnfaz Sistemi, mükerrer suçlarla ilgili düzenlemeler, hakaret suçunun sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinin uzlaştırma kapsamından çıkartılarak ön ödeme kapsamına alınması, ‘terör finansmanına yönelik TMSF’nin kayyım atama yetkisinin’ uzatılması ve noterliğe ilişkin düzenlemeler gibi kapsamlı birçok değişiklik öngörüldüğü bilgisini verdi.

 

Tunç ayrıca, seçimin krize dönüştüğü Yargıtay ile ilgili de şunları söyledi: “Yargıtay’da başkanlık seçiminde üye tamsayısının salt çoğunluğunun yani 175 oyun alınması gerekiyor. Şu ana kadar yapılan oylamalarda salt çoğunluk sağlanamadı. Yargıtay seçimiyle ilgili usule göre başkan seçilebilmek için salt çoğunluk gerektiği ve 3 adayın da birbirine yakın oylar aldığı için oylamalara devam edilecek. Bu çerçevede Yargıtay’ın seçim sürecinde yıpratılmaması gerekiyor. Seçim usulü ile ilgili olarak da bu tür tıkanmaların önüne geçebilmek için yeni Anayasa yapılırken usulde bir değişiklik yapılabilir. Muhtemel tıkanmalar da bu değişiklikle aşılabilir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: İnfaz sisteminde değişiklik yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir