Irkçı yazılarıyla bilinen Gazeteci Nedim Şener’den iddia: 27 DEM Partili Belediye’ye kayyum atanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazdığı yazılarla sürekli tepkilere neden olan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bu kezde DEM Parti belediyelerine kayyım atanacağını iddiasında bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, “Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda” başlığı ile bir köşe yazısı kaleme aldı.

Şener, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin imzasıyla DEM Parti’nin yönetici, üye ve bağlı belediyelerine yönelik soruşturmalar hakkında bilgi istediğini belirterek, kararın DEM Parti’nin kapatılması için ilk adım olduğu iddiasına yer verdi.

 

Mardin, Sur ve Diyarbakır belediyelerinde bayrak ve marş konusunda açılan soruşturmaları hatırlatan Şener’ DEM Parti’nin seçim kazanan 78 belediye başkanından 27’si hakkında soruşturma ve kovuşturma bulunduğunu kaydetti.

Şener yazısının bir kısmında şunları dile getirdi:

“Kısacası, kesinleşmiş hüküm olmadığı için seçime girme hakkı bulunan bu 27 DEM’li belediye başkanının hakkında soruşturma ve yargılama devam ettiğinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa ve Belediye Kanunu’na göre kayyum atanması yasal zorunluluk. Bakanlığın çalışmaları da devam ediyor.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Irkçı yazılarıyla bilinen Gazeteci Nedim Şener’den iddia: 27 DEM Partili Belediye’ye kayyum atanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir